Blog

Terugblik: Mijn blog in 2017

Het einde van het jaar is weer in zicht en net zoals (bijna) iedere blogger doet, ga ik ook even terugblikken op het afgelopen jaar. Ik heb (voor nu) drie verschillende thema’s waarop ik ga terugblikken in de planning staan. Vandaag begin ik met mijn blog. Blog technisch gezien was 2017 echt helemaal ruk en alhoewel het dus eigenlijk helemaal niet ’terugblikwaardig’ is, ga ik het toch even doen.

Laten we beginnen met de cijfertjes tot nu toe. Dit artikel en de hierna volgende zijn dus niet meegeteld.

14.748 weergaves
10.263 bezoekers
114 reacties
39 berichten

Laten we even stilstaan bij dat laatste gegeven: 39 berichten. Dat is nog niet eens een bericht per week. Sterker nog: het is nog niet eens één per negen dagen. Na de geboorte van Demi heb ik eigenlijk vrijwel niet geblogd. Heel af en toe kwam er eens wat online, maar naast een paar maanden waarin ik niks liet horen, kwamen er ook niet meer dan drie artikelen per maand online.

Wat vind ik daar nou van?

Ik vind het vooral heel erg zonde. Mijn blog was niet bijzonder groot en ook helemaal niet bekend, maar het was wel mijn hobby. En af en toe was ik er best wel een beetje trots op. Maar ik ben er niet boos of verdrietig om. Ik was gewoon enorm druk bezet door iets anders prachtigs in mijn leven en dat had ook gewoon zijn tijd en aandacht nodig.

Artikel met de meeste views van 2017

Ik heb er even een top drie van gemaakt, met op nummer één: De babykamer, kinderwagen en meer… In dit artikel vertelde ik over de grote aankopen die we gedaan hadden voor onze kleine meid. Dit artikel is in dit jaar 388 keer bekeken.

Op nummer twee staat een heel persoonlijk artikel, namelijk: Mijn bevallingsverhaal Een hoogtepunt uit mijn leven en voor mezelf ook heel fijn om even zo opgeschreven te hebben. Ik heb tijdens de bevalling echt een beetje in een soort van bubbel gezeten en had totaal geen besef van tijd. Tijdens het typen van dit verhaal heb ik vaak aan Kevin moeten vragen hoe het nou ook alweer precies was gegaan. Dit artikel is dit jaar 342 keer bekeken.

En dan op nummer drie een artikel over een blijvende herinnering aan mijn zwangerschap: Mijn zwangere buik vereeuwigd in het gips Misschien een beetje gek om te zeggen over jezelf, maar ik vond dat ik een mooie zwangere buik had. Na de bevalling heb ik hem niet gemist, maar ik ben wel heel blij dat ik een tastbaar object heb waaraan ik kan zien hoe mijn buik was. Dit artikel haalde dit jaar 208 views bij elkaar.

Mijn favoriete artikel van 2017

Eigenlijk zijn er twee artikelen waartussen ik niet kan kiezen als ik denk aan mijn favoriete artikel van 2017. Dat zijn namelijk het artikel waarin ik vertel dat Demi is geboren (Daar is ze dan!) en het artikel Een brief aan mijn dochtertje wat ik schreef toen ze drie maanden oud was.

Mijn leukste samenwerking van 2017

De leukste samenwerking van dit jaar was er één die eigenlijk nog niet eens zo heel lang geleden is geweest, namelijk die met Kaartje2go. Deze samenwerking was mijn leukste, omdat ik genoot van alles wat er bij kwam kijken. Het zoeken naar een leuke kerstoutfit voor Demi en de accessoires , het maken van de foto’s en uiteindelijk de reacties van mensen op onze persoonlijke kerstkaart. Niet gezien? Dan moet je zeker even gaan kijken naar het artikel Een fotokaart als kerstkaart. Ik ben echt heel trots op het eindresultaat.

ItsWendy.nl in 2018?

Bijna leek het er op dat ItsWendy.nl er in 2018 niet meer zou zijn. Ik had een beetje de handdoek in de ring gegooid na een paar half bakken pogingen mijn blog weer nieuw leven in te blazen. Het kwam zelf zover dat ik een mailtje kreeg van mijn host met daarin: “Er is geen betaling ontvangen voor de volgende producten. Deze zullen worden verwijderd in de komende week: …” Op het aller-, aller-, allerlaatste moment drukte ik toch op verlengen en bestaat mijn blog in ieder geval aankomend jaar nog. De laatste week komen er zowaar ook weer artikelen online waarvan ik niet denk: “Mwah..” en heb ik ook echt weer een beetje ideeën.

Ik hoop dat mijn oude lezers/volgers de weg naar mijn blog ook weer een beetje terug gaan vinden en wie weet vinden er ook wel een paar nieuwe het pad naar mijn blog. Want ook al gaat het mij niet om de bezoekersaantallen, een beetje interactie vind ik wel heel erg leuk.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 29 december 2017 op 08:41

  Leuke terugblik! Ik volg je nog steeds via bloglovin, dus ik zie het vanzelf wel als er iets nieuws is hoor 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Welkom thuis Macho!

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 29 december 2017 op 11:44

  Ik volg je nog steeds hoor!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Een jaar vol geluk?

 • Reageer Saskia 29 december 2017 op 20:48

  Mooi om te lezen en logisch dat je blog op een lager pitje staat/stond.
  Ik volg je nog steeds via mijn feed dus zie vanzelf nieuwe artikelen verschijnen 🙂

  Fijn 2018 alvast gewenst!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge