Personal

Terugblik: Mijn Instagram in 2017

Op de laatste dag van 2017 kijk ik terug op het afgelopen jaar op mijn Instagram. Want terwijl mijn blog ergens in een digitaal hoekje lag weg te stoffen, was ik op Instagram een heel stuk actiever. Maar ja, niet gek met zo’n leuk kind als dochter. Die wil je natuurlijk aan iedereen laten zien, hahaha. Dus ik waarschuw vast voor (weer) een overvloed aan Demi. Deze terugblik doe ik trouwens aan de hand van de vragen uit de Instagram tag 2017 Editie van Allesvandaan.nl.

1. Welke foto’s kregen in 2017 de meeste likes?

Wat ontzettend verrassend: mijn Instagram bestond voornamelijk uit baby gerelateerde foto’s. Even kort iets over deze negen foto’s met de meeste likes.

1. 20 weken zwanger versus 20 weken oud.
2. De foto waarmee we de wereld lieten weten dat Demi was geboren.
3. Een foto van mijn zwangere buik met 37 weken. Geweldig hoe één van onze katten me aan kijkt.
4. Even poseren tijdens het gipsen van mijn buik.
5. De uitgerekende datum was bereikt. De kleine meid liet vervolgens nog 6 dagen op zich wachten.
6. Haar kamertje toen deze in grote lijnen af was.
7. Hier was ik 34 weken zwanger en hadden we de erkenning geregeld bij de gemeente.
8. Laatste werkdagje voor mijn zwangerschapsverlof.
9. Ons kleine meisje Demi toen pas twee weken oud.

2. Wat is je allerlaatst geplaatste foto op Instagram in 2017?

Een foto van de kerstcadeautjes die ik met Demi maakte. Deze foto plaatste ik op 27 december en dit artikel schrijf ik op 28 december. Op 31 december komt dit artikel waarschijnlijk pas online, dus of dit echt de allerlaatste foto van 2017 gaat zijn? Ik denk het niet.

3. Wat is de allereerste foto die je in 2017 plaatste op Instagram?

Dit is echt de meest random foto ooit. We hadden nieuwe beddengoed en ik vond het nodig dat even te fotograferen en te delen. Maar goed, niets slaapt lekkerder dan nieuw, schoon beddengoed.

4. Wat is de allerleukste foto van 2017 waar je zelf op staat?

Een foto van mij en Demi. Gewoon zomaar heel spontaan gemaakt terwijl ze nog bij mij op het grote bed lag na de eerste voeding. Gelijk een mooie foto voor de vraag: lijkt Demi op mij of niet?

5. Van welke Instagramfoto uit 2017 krijg jij ter plekke heimwee?

Onze eerste vakantie met z’n drieën was er één in Center Parcs. Geen ver tropisch land dus met zon, zee en strand, maar daardoor zeker niet minder leuk. We hebben echt genoten van dit midweekje weg en ik kan niet wachten om weer samen op vakantie te gaan.

6. Wat is het allerlekkerste gerecht dat je in 2017 op Instagram deelde?

Ik heb werkelijk waar geen enkele foto van eten gedeeld, behalve foto’s van een etende Demi. En als ik haar mag geloven was dit wel één van de lekkerste hapjes.

7. Wat is de allerleukste foto die je in 2017 maakte van een (huis)dier?

Niet de allermooiste of allerleukste foto van onze kat Charlie, maar wel een hele lieve. Charlie zoekt steeds een beetje meer contact met Demi en kwam heel voorzichtig bij haar en mij liggen ten Demi een voeding kreeg. Zo ontzettend lief!

8. Welke fotobewerkingsapps (of Instagramfilter) gebruikte jij dit jaar het meest?

Ik gebruik heel graag de app VSCO en daarnaast heb ik nog meerdere apps (naast de standaard functie van Instagram) om collages te maken.

9. Wat zijn jouw meest gebruikte hashtags op Instagram (top 5)?

De vijf meest gebruikte hashtags zijn #babygirl, #babydemi_nl, #cute, #zwanger en #baby. Nou moet ik wel zeggen dat ik lang echt niet bij elke foto’s een hashtag gebruik. Soms wil ik gewoon snel wat online zetten en heb ik geen zin om na te denken over een passende hashtag.

 

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Jenn 31 december 2017 op 11:32

  Mooi overzzicht! Deze tag staat bij mij ook nog op de planning 🙂
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Jaaroverzicht 2017

 • Reageer Saskia 1 januari 2018 op 17:29

  Leuk om de foto’s te zien! Lief hoor, die foto van Charlie<3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge