Personal

Wat denk/hoop ik dat 2018 ons gaat brengen?

Inmiddels is de eerste week van 2018 al weer bijna voorbij. Iedereen heeft definitief afscheid genomen van 2017, heeft nog wat terugblikken gedaan en kijkt nu met frisse moed naar alles wat 2018 (hopelijk) gaat brengen. Misschien bracht het jouw gelijk al een mooi spaarpotje en won je de loterij? Of heb je al vakanties geboekt staan in 2018? Ik heb even nagedacht wat ik denk/hoop dat 2018 mij/ons gaat brengen en dat vind je hieronder in dit artikel.

Van roestige middelbare school -fiets naar stevige moederfiets

In het eerste kwartaal van 2018 wil ik me echt serieus gaan verdiepen in een fijne nieuwe fiets en een fietsstoel voor Demi. Dat oude barrel van mij staat al voor de honderdste keer met een lekke band en is gewoon sowieso niet geschikt om er een kind mee te vervoeren. Ik wil enorm graag lekker met Demi gaan fietsen. Toen ze een maand of 6 á 7 was, vroegen ze op het consultatiebureau of ik al lekker met haar was wezen fietsen. “Mag dat dan al? Ik had gelezen dat ze dan zelfstandig moeten kunnen gaan zitten?” Blijkbaar was stevig zelfstandig blijven zitten ook voldoende. Maar toen gingen we de winter in en had ik zoiets van: “Dat zien we volgend jaar dan wel weer.” Maar dat is het nu! Kevin heeft opdracht gekregen om met grote spoed de schuur op te ruimen, zodat een eventuele nieuwe fiets niet buiten hoeft te blijven staan en onder tussen kan ik alle tips die jullie voor mij hebben goed gebruiken. Roept u maar! Welke (mama)fiets, welk fietsstoeltje en waar moet ik nog meer aan denken?

Er is er één jarig, hoera hoera!

Over 66 dagen is Demi jarig. (…) Wait?!! Whaaaaat?! Oké, serieus. Voor mijn gevoel is Demi nog steeds pasgeboren. Ja natuurlijk zie ik ook wel dat ze groeit en ontwikkeld en allang niet meer in haar ‘new born’ kleertjes past, maar dat het nog maar 66 dagen duurt voordat ze alweer 1 jaar oud is, zorgt er toch echt voor dat ik helemaal in shock ben. Hoe kan dat nou?! Heb ik soms 4 maanden in coma gelegen ofzo? Maar nee, het is gewoon echt zo. Haar eerste verjaardag komt er aan. Langzaam begin ik toch maar vast te verzinnen hoe we deze eerste kinderverjaardag in dit gezin willen gaan vieren. Want zaterdagavond vanaf een uur of 8 / half 9 is misschien voor haar verjaardag niet zo strak plan.

Lekker buiten zijn in de tuin

Dit jaar komt er hopelijk echt een einde in zicht wat betreft de grote choas in en om ons huis. Ik bedoel dan dat de kelder eens goed uitgemest en opgeruimd gaat worden, dat hetzelfde gaat gebeuren met ons ‘kantoortje’ en misschien we het allerbelangrijkste: dat Demi straks, als het wat mooier weer wordt, lekker buiten in de tuin kan spelen.

Met de baby naar het buitenland?

We hebben nog geen vakanties gepland, we hebben zelfs nog geen vrij gevraagd of iets dergelijks, maar ik heb wel al bij Kevin aangegeven dat we daar toch echt wel over na moeten gaan denken. In 2016 en 2017 zijn we niet op zomervakanties geweest en eigenlijk ben ik daar echt wel weer aan toe. Ik weet alleen nog niet hoe of wat. We hebben een nette caravan tot onze beschikking, maar eigenlijk geen auto die hem kan trekken. Mijn auto is te klein/licht en heeft geen trekhaak en Kevins bus heeft maar twee zitplaatsen. Blijven we in Nederland of gaan we naar het buitenland? Autovakantie (met eigen caravan of gehuurde slaapplaats) of vliegvakantie? Nog veel om over na te denken en om beslissingen over te maken, maar hopelijk toch echt weer een fijne zomervakantie dit jaar.

En verder …

 • Zou ik naar de musical The Lion King willen
 • Wil ik met Demi naar de Efteling
 • Wil ik met Demi naar een dierentuin
 • Hoop ik dat Kevin meer tijd met Demi (en mij) kan doorbrengen
 • Hoop ik dat Demi het net zo goed blijft doen als ze tot nu toe doet
 • Wil ik dat ik weer wat meer structuur qua huishouden krijg
Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 8 januari 2018 op 10:22

  Fijne doelen en dingen die je voor 2018 wenst! Ik hoop dat een groot deel (dan niet alles) uit gaat komen!

 • Reageer Jenn 8 januari 2018 op 21:59

  Mooie doelen en wensen! (Als je nog gezelschap zoekt voor The Lion King…)
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Gelezen: De cirkel van zes van Nora Roberts

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge