Overige

De Cortina Roots Transport met Yepp kinderzitjes

Ik had echt nodig een nieuwe fiets nodig. Mijn fiets werd al gebruikt sinds de middelbare school en was tegenwoordig meer het type ‘kroegfiets’ dan dat je er nog voor je plezier een lekker fietstochtje mee ging maken. Tel daarbij op dat hij de laatste paar jaar buiten in weer en wind stond gestald. Twee lekke banden, overal roest en op sommige plekken was zelf groene aanslag aan het groeien. Maar ik wilde natuurlijk wel graag met Demi gaan fietsen als ze daar aan toe was en vandaar dat ik opzoek ging naar een nieuwe fiets. Met natuurlijk ook een kinderzitje.

Transportfiets of moederfiets

Het leek me ontzettend handig om in ieder geval een fiets met een dubbel standaard te hebben en een stuurslot. Dat zou het in en uit het kinderzitje halen van Demi een stuk makkelijker en veiliger maken. Automatisch kom je dan uit bij de transportfietsen en moederfietsen. Online bekeek ik het aanbod van de verschillende fietsmerken en al snel viel mijn oog op het merk Cortina. Ik had er eerder nog nooit van gehoord, maar toen ik er eens op ging letten, zag ik best een hoop mensen op dit merk rondfietsen. De moederfiets van Cortina is een combinatie van een moederfiets en een transportfiets. Je hebt dan de lage instap, een breder stuur, stuurslot, dubbel standaard en de extra ruimte tussen zadel en stuur, van een moederfiets. Tegelijkertijd heb je ook de voordrager van een transportfiets. En deze is bewust iets verder naar voren geplaatst, zodat hij niet in de weg zit voor de voetensteuntjes van het kinderzitje. En qua prijs zit deze fiets net in een lagere prijsklasse dan vergelijkbare fietsen van bijvoorbeeld Batavus of Gazelle.

De Cortina Roots Transport, zoals de fiets voluit heet, heeft een variant met 3-versnellingen en één met 7-versnellingen. Daarnaast is er ook een e-bike variant. Ik koos voor de 7-versnellingen en dan in de kleur Polish Blue Matt: een mat donkerblauwe kleur.

Kinderzitje(s)

Toen moest ik nog een keuze maken uit allerlei kinderzitjes. Veel mensen hadden de stoeltjes van Yepp aangeraden, maar ook die van Bobike zag ik regelmatig voorbij komen. Uiteindelijk zijn we voor een Yepp kinderzitje gegaan, omdat deze ons comfortabeler voor Demi leek. De Yepp stoeltjes zijn in tegenstelling tot de meeste andere fietsstoeltjes gemaakt van een zachter kunststof. Om het ergens mee te vergelijken: het heeft wel wat weg van het materiaal van Crocs klompen. Verder zijn alle stoeltjes wel vergelijkbaar met elkaar en zijn ze qua veiligheid volgens mij ook allemaal goed. Onze lokale fietsenmaker deed ons nog een leuk aanbod als we er gelijk een bijpassend achterzitje bij zouden nemen. We zouden dan het voorzitje gratis krijgen. Dat is natuurlijk een fijne korting, want die Yepp stoeltjes zijn wel wat minder prettig geprijsd. “En daarbij,” zei hij: “heb je dan een set in dezelfde kleur en uitvoering. Als je over een jaar of twee pas zou gaan kijken voor een achterzitje, verkopen ze die misschien niet meer.”

Bij de voorzitje kochten we ook nog een windscherm. Hierdoor zit Demi niet in de wind en heeft ze in de lente/zomer ook geen last van beestjes die in haar gezicht vliegen.

Fietstassen en een mand/krat

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn ouders fietstassen voor achterop. Niet zo lang geleden had mijn moeder haar nieuwe fietstassen laten zien en eigenlijk vond ik die ook wel mooi. En qua kleur pasten ze ook nog eens perfect bij mijn fiets. Ik vroeg dus precies dezelfde tassen als dat zij heeft: de Basil Boheme Dubbele Fietstas in de kleur Charcoal. Deze lijkt op de foto’s zwart, maar in het echt vind ik hem meer naar donkerblauw neigen en daarom past hij dus zo goed bij mijn fiets. De binnenkant van de tas heeft ook nog eens een heel leuk printje met vogeltjes.

Eigenlijk wil ik ook nog gaan kijken naar iets voor op de voordrager. Niet dat ik het voorop helemaal vol wil gaan laden, want daar zit Demi natuurlijk ook al. Je moet niet teveel gewicht aan de voorkant van je fiets hebben, want daar wordt het juist onstabiel en onveiliger door. Maar het lijkt me wel handig om dingen in te hebben waar je even snel en makkelijk bij wilt kunnen. Of voor als ik zonder Demi weg ben om bijvoorbeeld een boodschapje te doen. Ik ben er alleen nog niet helemaal over uit wat het moet worden. Ik vind een mooie, rieten mand erg leuk, maar deze zal misschien wel sneller slijten dan bijvoorbeeld een kunststof krat.

En wat vinden we er van?

Inmiddels heb ik de fiets al een tijdje en zijn Demi en ik al een paar keer op pad geweest. Nog geen lange afstanden, want mama moet wel weer even fietsconditie opbouwen, hahaha. Maar rondjes van gemiddeld 10km maken we wel. Demi is helemaal enthousiast. Als ze ziet dat ik de fiets naar buiten rij, dan laat ze alles vallen waar ze mee bezig was en wilt ze in de stoel. Ook ik ben heel erg blij met de fiets. Wat mij betreft zijn de Cortina Roots Transport en de Yepp kinderstoeltjes echt een aanrader.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saskia 18 juli 2018 op 11:03

  Wat een fijne fiets! Veel plezier ervan en vele veilige, gezellige fietstochten gewenst met je dochter 🙂

 • Reageer Bryan Roth 18 oktober 2019 op 04:55

  Good day! By reading this message then you’re living proof that ads posted through feedback forms like yours works! We can send your ad to people via their contact us form on their website. The advantage of this type of advertising is that messages sent through feedback forms are inherently whitelisted. This dramatically improves the chances that your ad will be seen. Never any Pay per click costs! Pay a one time fee and reach millions of people. To get more info please send an email to: lily5854gre@gmail.com

 • Reageer Poppy Piguenit 7 mei 2020 op 10:22

  Good afternoon, I was just taking a look at your website and submitted this message via your “contact us” form. The feedback page on your site sends you these messages to your email account which is the reason you are reading through my message at this moment right? That’s half the battle with any kind of online ad, getting people to actually READ your advertisement and that’s exactly what I just accomplished with you! If you have an advertisement you would like to blast out to tons of websites via their contact forms in the U.S. or to any country worldwide send me a quick note now, I can even target specific niches and my charges are super low. Shoot me an email here: Phungcorsi@gmail.com

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge