Beauty + Fashion

Kinderkleding kopen via Wish

Ik heb eerder wel eens geschreven over spullen die ik via de Wish app besteld had. Het was een heel divers rijtje: van haarbandjes voor Demi tot een horloge voor mezelf. Op een kerstvrouw-outfitje voor Demi na, had ik nog nooit kleding via Wish besteld. Ik durfde het niet zo goed aan. Zouden de maten wel kloppen? Zou het na één keer wassen van ellende uit elkaar vallen? Toch besloot ik een kansje te wagen, want jeetje: wat waren er leuke outfits voor Demi te vinden!

Een okergele jumpsuit was één van de eerste outfits die binnenkwam. Precies op het goede moment, want het was prachtig mooi weer en warm. Ik kon wel een luchtige outfit voor Demi gebruiken. Toen ik het binnen kreeg, stuurde ik een foto door naar mijn zusje en die vroeg meteen of ze het ook in haar maat hadden. Het is een fijne, zachte stof. Het kantenrandje aan de bovenkant had er misschien wat mooier opgestikt kunnen worden en ik moest her en der nog wat losse draadjes wegknippen. Voor een prijsje van €2,- mag je daar denk ik echt niet over klagen.

Ik bestelde dit artikel hier.

Dit setje bestaat uit een romper en een suspender rokje. De romper dient als shirt, dus dat is lekker luchtig voor de zomer. Maar als het wat frisser is, kun je er natuurlijk ook een normale romper onder aan doen. Ik vond dit setje er qua afwerking ook heel goed uitzien. De romper is misschien iets aan de grote kant, maar niet op een manier dat ze het echt niet aan kan. Voordeel daaraan is dat ze er voorlopig nog wel mee kan doen. Voor dit setje betaalde ik €5,-.

Ik bestelde dit artikel hier.

En weer een jurkje in dezelfde kleursoort. Demi loopt echt niet alleen maar in deze kleur rond hoor. Sterker nog, ze had helemaal nog niks in oker- of mosterdgeel. Juist daarom trokken deze kledingstukken me zo aan op Wish. Maar over het jurkje: ziet er op het eerste oog goed uit, maar toen ik beter ging kijken zag ik een stikfoutje daar waar ze de plooien voor het jurkje hebben gemaakt en de rits is echt overdreven lang. Om een beeld te geven: er zit een rits in van ongeveer 26 cm terwijl hij maar voor 15 cm wordt gebruikt. De overige 11 cm hangt er dus gewoon als een losse sliert in. Had dan een kortere rits genomen of had de rits gewoon even korter geknipt (ik ben geen kledingmaker, maar volgens mij kan dat gewoon). Maar goed, dat zijn weer van die dingetjes die eigenlijk ook weer niet echt opvallen. Helaas is dit jurkje wel echt nog te groot voor Demi. Hij zit te wijd en de schouderbandjes zakken steeds af, omdat ze wat te lang zijn. Maar goed, dit jurkje is later dit jaar ook prima te dragen met bijvoorbeeld een witte lange mouwen romper er onder en een maillot. Voor dit jurkje betaalde ik €3,-

Ik bestelde dit artikel hier.

Tips

Hieronder zal ik nog wat tips opsommen die handig (kunnen) zijn als je zelf ook wat voor je kinderen op Wish wilt bestellen.

 • Lees heel goed de omschrijving en ga er niet van uit dat je exact datgene krijgt wat op het eerste plaatje staat. Zo heb ik wel eens setjes voorbij zien komen van een broekje, shirt en een bijpassend haarbandje. Maar als je dan de omschrijving gaat lezen, blijkt dat haarbandje er helemaal niet bij te zitten. Dit geldt trouwens voor alles bij Wish. Toen ik naar feestdecoratie aan het zoeken was op Wish, zag ik bijvoorbeeld een plaatje van een ballon die er echt enorm uit zag. Maar als je dan de omschrijving leest, gaat het om een ballon van 30cm.
 • Als je een maat moet kiezen, ga dan niet uit van de leeftijdsindicaties die ze meestal gebruiken. Ga opzoek naar een maattabel en bepaal aan de hand daarvan welke maat je het beste kan kiezen. Pak een kledingstuk van je kind wat je goed vind zitten en gebruik dat om de maten te vergelijken. De kleding die ik hierboven heb laten zien, heb ik allemaal besteld in de maat ‘6-12 maanden’. Demi is inmiddels al 16 maanden en het meeste zit nog ruim.
 • Kijk vooral even in de productbeoordelingen. Je kan er voor kiezen om alleen beoordelingen met foto te laten zien. Op deze manier heb je alvast een beter beeld van wat je krijgt ten opzichten van wat ze afbeelden. Kleuren kunnen soms net even anders zijn of datgene wat je krijgt is eerder een namaak van de foto. Dat laatste wilt overigens niet per definitie zeggen dat het dan ook slecht is, maar wel handig om de juiste verwachtingen te hebben.
 • Vergeet niet dat je bij Wish per product ook nog verzendkosten betaald. Ik ga er grofweg vanuit dat de uiteindelijke prijs ongeveer het dubbele is. Wat ik ook vaak zie is dat de verzending bij goedkopere dingen, hoger is en andersom. Even er vanuit gaande dat ze qua formaat ongeveer hetzelfde zijn.
 • Kijken bij gerelateerde producten kan ook heel handig zijn, want soms zie je één en hetzelfde setje bij meerdere aanbieders. En dan kan je natuurlijk gaan zoeken naar de goedkoopste aanbieder. Maar ook hier: let op! Vergeet de verzendkosten niet.
 • De prijzen kunnen soms per dag veranderen. Toen ik dit artikel aan het typen was en de artikelen weer opzocht om te linken, zag ik dat er soms hele andere bedragen stonden dan datgene wat ik er voor had betaald.
 • Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: de levertijd is redelijk lang. Veel langer dan we van de meeste kleding webshops gewend zijn. Dus ga niet vandaag iets bestellen wat je eigenlijk over vier weken al nodig hebt, want het kan gewoon zijn dat het er dan nog niet is. Deze setjes deden er in mijn geval drie tot vijf weken over om allemaal binnen te zijn.

Binnenkort nog een artikel over een drietal jurkjes voor Demi die ik besteld heb via Wish. Dit keer voor een bruiloft.

Hebben jullie wel eens kinderkleding besteld via Wish of een ander soortgelijke app/website?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

 • Reageer Saskia 22 juli 2018 op 11:33

  Wat een toffe kleedjes! Ze ziet er ook helemaal happy ermee uit, leuk! <3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge