Challenges + Tags, Dreumes

Mommy Tag: 20 Questions

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Onze Demi is alweer 16 maanden oud. Een jaar en vier maanden dus.

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Wanneer Demi lekker in haar eentje zit te spelen en ik haar opeens weer nieuwe dingen zie doen. Bijvoorbeeld dat ze nu sinds een week opeens echt met haar pop speelt. Ze geeft hem een flesje en een speen. Nadat ik het één keer voor deed neemt ze nu zelfs pop mee voorop op haar loopfiets. Ze propt hem zeg maar tussen haar en het stuur in en dan “fiets” ze vrolijk een rondje door het huis. Of nog zo’n voorbeeld: dat ze opeens de gebaren bij het liedje ‘In de Manenschijn’ doet als ik hem zing.

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Als Demi weer eens enorm bezig is met haar zin proberen door te drammen. Huilen, krijsen, slaan, met spullen gooien. Ze heeft zichzelf zelfs wel eens gebeten en een pluk haar uit haar hoofd getrokken. Gelukkig zijn die laatste twee tot nu toe eenmalig geweest, maar soms weet ik dan gewoon even echt niet meer wat ik dan nog met haar moet.

Ook het eten is soms een dingetje. Ik denk niet dat ze te kort komt hoor en volgens mij zijn het van die standaard baby/dreumes dingen, maar waarom toch dat moeilijk doen om de korstjes van een boterham? Of waarom alleen maar druiven, banaan en peer eten als fruit, terwijl er zoveel ander lekker fruit is? Waarom geen rauwe groente zoals komkommer, tomaat of paprika? Waarom eet ze haar gepureerde hapjes wel, maar is het bij het gewone avondeten nog steeds een ‘gooi-maar-in-het-rond’ feestje?

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

Echt straf geven doe ik (nog) niet. Als ze iets doet wat niet mag, dan zeg ik “Nee” en ook waarom niet (“Dat is vies/gevaarlijk/niet van jou/etc”). Als ze dan niet gelijk luistert, dan zeg ik het op een wat strengere toon. Meestal is dat voldoende. Is ze echt heel erg aan het drammen om iets, dan negeer ik haar gewoon even. Of ze gaat dan vanzelf weer spelen of ze zoekt na een minuutje contact met me voor een kroel en gaat daarna weer spelen. Bij dingen als haren trekken of bijten, wil ik er ook wel eens voor kiezen om het terug te doen. Uiteraard niet op volle kracht, maar net genoeg dat ze voelt dat dat niet fijn voelt. Gelukkig heb ik dat nog maar een enkele keer hoeven doen.

5. Wat is jou ene MUST HAVE piece of baby equipement?

Bij ons wat dat de boxmobiel. Ik dacht dat dat echt niet nodig was de eerste tijd en dus hadden we die ook nog niet toen Demi geboren werd. Maar Demi vond er niks aan om in de box te liggen. Op het grote bed van papa en mama kon ze wel rustig liggen. Dan was ze helemaal gefocust op de grote, donkere plafondventilator. We zeiden toen grappend tegen elkaar: “Ja, dat is wel een hele grote boxmobiel hè?” Toen besloten we er toch maar één te kopen en Demi was er helemaal blij mee. Ze kon er minuten lang naar blijven kijken. En papa en mama konden eindelijk even ongestoord en samen hun avondeten opeten.

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteindelijk nooit gebruikt hebt.

Het enige wat ik kan verzinnen zijn de krabhandschoentjes. Die zaten in een setje met een mutsje, maar die heb ik dus nooit gebruikt.

7. Heb je altijd al kids gewild? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Ja en ik heb altijd gezegd dat ik twee kinderen zou willen krijgen. Dus dat betekent er nog één bij. Maar nog niet nu hoor. Ik wil nu nog even volop van Demi kunnen genieten. Als het trouwens aan Kevin zou liggen, dan zouden er nog twee bij komen.

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

Nee, niet echt eigenlijk.

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

Per maand? Mag ik ook antwoorden per jaar? Nee, niet klagend bedoeld hoor, maar de dates die wij sinds de geboorte van Demi hebben gehad zijn makkelijk op één hand te tellen. Dan houden we nog zeker wat vingers over. Met Kevin zijn fulltime baan en daarnaast nog eigen bedrijf (avonden/weekenden) komt het er gewoon maar niet van. Ik had dat toch wel graag anders gezien hoor.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Veel vrienden had ik eigenlijk sowieso al niet. Eigenlijk maar één vriendin, maar die zie ik momenteel eigenlijk ook niet echt. Zij heeft een hele hechte vriendengroep (waar ik dus geen onderdeel van ben) en daar gaat ze (denk ik) veel meer mee om. Kevin heeft nog steeds wel hetzelfde contact met zijn vrienden. Soms wel jammer hoor, zeker omdat Kevin ook zo veel van huis is. Het zou denk ik zoveel gezelliger zijn om samen met een vriendin (en al dan niet met haar kind(eren)) leuke dingen te gaan doen.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

Ik zou heel graag met Demi naar de vakantieplek gaan waar ik als kind jaren naar toe ben geweest: de Jura in Frankrijk. En dan gewoon in een (sta)caravan. Haar al die mooie plekken laten zien die ik toen heb gezien. Al is dat denk ik wel het leukste als ze wat ouder is en het bewuster meemaakt en ook zich nog kan herinneren later.

12. Droom vakantie zonder de kids?

Eerlijk? Ik zou er momenteel niet aan moeten denken om zonder haar op vakantie te gaan. Oké, misschien een romantisch weekendje weg. Een leuke citytrip ofzo. Maar dan dus één of twee nachtjes en dan vind ik het voor nu wel weer genoeg.

13. Waar shop jij voor je kids?

Zeeman, Primark en HEMA. Soms ook nog wel eens ergens anders hoor, maar haar kledingkast is voornamelijk gevuld vanuit die drie winkels.

14. Favoriete make-up? Skin care?

Ik deed eigenlijk al heel weinig aan skin care en make-up. Alleen als ik bijvoorbeeld naar een feestje ging, of we gingen een dagje uit, dan deed ik wat uitgebreider mijn make-up. Anders was het alleen concealer en een beetje mascara. Nu met kind ben ik nog makkelijker geworden. Ik ga gerust even wandelen of een boodschapje doen zonder make-up op. Niet zo zeer omdat ik er mezelf de tijd niet voor gun, maar meer omdat ik mezelf gewoon meer accepteer zoals ik ben denk ik.

15. Sinds je een moeder bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagt zoals je eigen moeder altijd deed?

Nog niet echt, maar ik kan me ook niet echt iets van mijn moeder herinneren toen ik de leeftijd had die Demi nu heeft. Dus ja, misschien komt dat later nog.

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Nee. Ik vind het meestal ongelooflijk schattig staan hoor, maar ik zou het zelf nooit doen. Ikzelf heb oorbellen gekregen op mijn zesde verjaardag. Omdat ik er zelf naar gevraagd had en zelf op de dag zelf hebben mijn ouders me nog zeg de keus gegeven. Als ik het op dat moment toch niet wilde, had dat ook prima geweest. Zo zou ik het graag zelf ook doen en mijn vriend staat daar ook achter. En dat betekent niet dat ik me vasthoud aan die zes jaar, maar ik wil gewoon kijken wanneer Demi er zelf over gaat beginnen. Is ze vier jaar: prima! Is ze acht jaar en nog steeds geen oorbellen: ook prima. Misschien dat ik tegen die tijd wel zou vragen of ze het zou willen, maar ik zou het er niet opdringen.

17. Bad of douche?

Ikzelf ben echt een douche persoon en we hebben thuis ook alleen maar plek voor een douche. Maar nu we Demi hebben, vind ik dat soms toch wel een beetje jammer. Zij vind ik bad gaan namelijk veel leuker dan douchen. Nu zet ik het babybadje gewoon in de douchecabine en is het zo prima opgelost, maar ik ben benieuwd hoe dat later zal gaan als ze daar niet meer in past.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Dat was ik echt heel snel alweer. Dat wat ik was aangekomen, ging er bij de geboorte gelijk alweer af om het zo maar te zeggen. Oké, natuurlijk niet helemaal, maar ik had na een paar dagen alweer mijn gewone kleren aan en ook heel makkelijk gingen er daarna nog meer kilo’s af. Wat dat betreft heb ik echt heel veel geluk gehad.

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik zou wel duidelijk uitleggen wat de voordelen er van zijn om een na je middelbare school nog verder te leren, maar aan de andere kant zie ik ook genoeg mensen om me heen die gelijk zijn gaan werken of nooit een studie hebben afgemaakt en die toch heel tevreden zijn in het leven.

20. Maak deze zin af: ‘Je weet dat je een Mommy bent als___?

Je weet dat je een Mommy bent als je het ene moment je je kind nog achter het behang kan plakken omdat ze dwars en eigenwijs zijn en je dat alles allemaal spontaan weer vergeten bent op het moment dat ze één schattig lachje geven of spontaan je een knuffel komen geven. Ja hoor echt, dan stroom ik gelijk weer over van liefde.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Marianne 25 juli 2018 op 22:07

  Wat een leuke tag. Ik lees al langer mee op je blog maar ben niet zo’n reageerder. Maar nu ik het antwoord lees op vraag 10, volgens mij komen wij uit hetzelfde dorp 🙂 Ik heb drie kinderen, de jongste is 2, als je het leuk vind om een keer een theetje te doen?

  • Reageer Wendy 1 augustus 2018 op 13:22

   Wat leuk dat je mee leest op mijn blog. Hahaha, ik zit nu gelijk te verzinnen of ik je misschien via via zou kennen. En wat ontzettend lief dat je dit voorstel doet! Misschien moeten we maar eens contact leggen met elkaar dan.

   • Reageer Marianne 2 augustus 2018 op 10:58

    Haha, wie weet, zou zomaar kunnen natuurlijk. Lijkt me gezellig, stuur maar een mailtje, dat is denk ik het makkelijkste. Zie je mijn e-mailadres als ik dat hieronder invul?

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 28 juli 2018 op 08:58

  Heel erg leuk om te lezen!
  En wat lief van de dame hierboven dat ze een keer wat wil gaan drinken!
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Zo simpel is dan geluk #49

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge