Books + Movies

Wat ik kijk op Netflix

Televisie kijken. Eigenlijk doe ik het bijna niet. Als de tv überhaupt aan staat, dan is het of voor Demi die even BabyTV kijkt terwijl mama eten probeert te koken, of omdat ik via Netflix een serie zit te kijken. Dat laatste, daar wil ik ga ik het vandaag over hebben. Het leek me leuk om te delen welke series ik op dit moment kijk en wie weet hebben jullie nog wel leuke tips voor me. Maar niet te veel van die leuke tips hoor, want ik heb met mezelf afgesproken dat ik maar maximaal drie series tegelijkertijd ga kijken. Anders kan ik het gewoon allemaal niet meer bijhouden, hahaha.

The 100

De serie speelt zich 97 jaar na een nucleaire oorlog af. De enige overlevenden zijn de circa 4000 inwoners van de gebundelde ruimtestations (de Ark) die rondcirkelen boven de Aarde. Hulpmiddelen zijn schaars en op elk misdrijf staat de doodstraf, tenzij de dader de leeftijd van achttien nog niet heeft bereikt. De Ark is echter stervende. Als laatste wanhoopsdaad besluiten de machthebbers in de Ark om 100 jeugdige bewoners, veroordeeld voor wat op de vooroorlogse Aarde relatief kleine misdaden en misdrijven zouden zijn geweest, naar de Aarde te sturen om te testen of het aardoppervlak weer bewoonbaar is geworden.

Bron: Wikipedia

Seizoen 5, Aflevering 10

Dit is op dit moment wel echt mijn favoriet. Ik ben helemaal bij met het kijken van deze serie en dus moet ik nu elke keer een week wachten op de volgende aflevering. Stiekem vind ik dat echt mega irritant en zou ik het liefste gewoon even stoppen met kijken, zodat ik er over een tijd gewoon een paar achter elkaar kan zien. Maar aan de andere kant ben ik te nieuwsgierig en ga ik toch elke keer gelijk kijken als de nieuwste aflevering online staat. Kleine disclaimer: na vijf seizoenen gaat het natuurlijk allang niet meer zo zeer over die 100 kids die naar de aarde zijn gestuurd om te testen of het weer bewoonbaar is. Nee joh, de wereld is dan inmiddels nog een keer vergaan en ze zijn ook alweer een keer terug de ruimte in gegaan. Meer zal ik er niet over zeggen.

Riverdale

Op het eerste gezicht is het dorpje Riverdale een saaie plek vol brave burgers waar nooit iets spannends gebeurt. Maar wanneer Archie en zijn vrienden betrokken raken bij een moordzaak ontdekken ze het ware gezicht van Riverdale.

Bron: Superguide

Seizoen 2 uitgekeken

“Nee? Is het seizoen alweer voorbij?!” Dat was mijn reactie toen Netflix niet automatisch door ging naar de volgende aflevering. Ik zat zo in het verhaal en nu lieten ze me gewoon weer zitten met zo’n mega open einde. Net als bij The 100 ben ik gewoon telkens zo nieuwsgierig naar hoe het verder gaat. Misschien is het voor sommige anders, maar ik vind het steeds weer een onverwachtse wending hebben en dat zorgt er voor dat ik geboeid blijf. Ik kan niet wachten tot seizoen 3.

iZombie

Liv zou een schitterende dokter geworden zijn, maar nu is ze een zombie die zich voedt met menselijke hersenen. Die stellen haar echter in staat moordenaars te vinden.

Bron: Netflix

Seizoen 3, Aflevering 9

Dit is zo’n serie die ik gewoon lekker weg vind kijken. Zo’n niet nadenken en gewoon kijken serie. En ook al gaat het misschien over zombies, het is niet overdreven bloederig ofzo. Althans, geen Saw taferelen waarbij de lichaamsdelen over je beeldscherm vliegen zeg maar.

Zie jij dit lijstje en denk je “Wendy, dit zou dan ook echt wat zijn voor jou!”, laat het me dan even weten in de reacties.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Tamara 25 juli 2018 op 20:29

  Teen Wolf (klinkt alsof het voor jongeren is, maar kunnen wij ook nog makkelijk naar kijken 😉)
  Reign, gaat over Mary Queen of Scots.
  Arrow, two words: Stephen Amell 😉
  The Shannara Chronicles, als je van Loed of the Rings houdt, vind je dit ook leuk!
  Altered Carbon, het menselijke ziel os gedownload op schijven en onze lijven zijn tijdelijk. Ook erg leuk!
  Gossip Girl en Gilmore Girls om lekker naar te kijken zonder na te hoeven denken 😁.

  • Reageer Wendy 1 augustus 2018 op 13:24

   We kijken toch ook nog steeds Disney, dus voor niks zijn wij te oud. 😉 En Altered Carbon ga ik gelijk eens opzoeken. Jou korte omschrijving maakt mij gelijk mega nieuwsgierig. Waarom houd ik toch van dat soort gekke dingen?

 • Reageer Sheila 26 juli 2018 op 20:10

  We hebben een totaal andere smaak, alhoewel ik wel van fantasy en supernatural houd. Daarom is Supernatural mijn ultieme favo serie, maar die is niet te zien op de Nederlandse netflix helaas.
  Sheila heeft onlangs geplaatst..9 x is reizen met kinderen anders dan voorheen?

 • Reageer Saskia 29 juli 2018 op 16:46

  Hele andere smaak dan de series/films die ik kijk via Netflix. Heel erg veel kijk plezier!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge