Overige

Een persoonlijk slaapliedje voor je kind

Hoeveel slaapliedjes ken jij? Als je het mij een paar jaar geleden had gevraagd was ik niet verder gekomen dan één, namelijk “Slaap kindje slaap.” Maar daar is dus een paar jaar geleden verandering in gekomen toen ik het liedje “Wist je dat de zon al slaapt?” tegen kwam. Wat er nou zo speciaal aan is dat ik er een stukje hier op mijn blog aan wil wijden? Je kan dit liedje online kopen, gepersonaliseerd met naam en tegelijkertijd steun je dan ook nog eens een goed doel.

Het liedje is ontstaan toen de vrouw van Foppe van der Veen zwanger was van hun eerste kindje. Samen met een vriend Leon Koudenburg werd het liedje “Wist je dat de zon al slaapt?” geschreven, voorzien van muziek en ingezongen. In eerste instantie alleen voor hun eigen kinderen, maar er kwamen zoveel positieve reacties op en vragen of ze het ook wilden inzingen voor andere kinderen, dat ze besloten voor alle kindjes in Nederland en Belgie een persoonlijk slaapliedje te maken.

Op de website MijnSlaapliedje.nl kun je zoeken op de naam van het kind en vervolgens het gepersonaliseerde liedje downloaden. Staat de naam er niet tussen, dan is dat geen probleem. Je kan op dezelfde website de naam doorgeven en om de zoveel tijd worden er weer nieuwe liedjes met nieuwe namen ingezonden. Naast de gezongen versie van het liedje, krijg je ook de instrumentale versie en je krijgt ook de bladmuziek. Handig als je zelf een instrument kan bespelen.

Omdat ze het liedje voor zoveel mogelijk kinderen beschikbaar wilde maken, mag je zelf bepalen hoeveel je het liedje waard vindt en hoeveel je er dus voor wilt betalen. Het minimale bedrag is €2,50 en daarvan gaat 10% naar Stichting Wees Kind voor arme kinderen in het Andesgebergte. Stichting Wees Kind is een Nederlandse stichting die zich al jaren belangeloos inzet voor kansarme kinderen door ze een basis van onderwijs, medische zorg en maaltijden te bieden. Prachtig toch?

Ikzelf heb inmiddels al drie keer een liedje gedownload vanaf de site MijnSlaapliedje.nl: één keer voor mijn eigen dochtertje Demi en twee keer om cadeau te doen als kraamcadeautje. Hieronder kun je het liedje horen zonder een naam. Wil je ook zo’n persoonlijke slaapliedje voor je kind of wil je het cadeau doen aan een ander? Ga dan snel naar de website MijnSlaapliedje.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

  • Reageer Jenn 6 augustus 2018 op 15:29

    Oh wat leuk! Dat ga ik onthouden voor mijn neefjes!
    Jenn heeft onlangs geplaatst..Review: sportoordopjes + WINACTIE

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge