Personal

Onze zomervakantie

Het is zomervakantie en dat is te merken. Overal zie ik vakantiefoto’s of filmpjes voorbij komen. Op Facebook, Instagram, Youtube en ook op verschillende blogs lees ik de mooiste vakantieverslagen. Dus ik dacht: laat ik ook maar eens mee doen en vertellen hoe mijn/onze zomervakantie er uit ziet. Verwacht alleen geen spectaculaire foto’s van ons gezinnetje in een mooi vakantieparadijs, want Kevin en ik hebben helaas niet tegelijkertijd vakantie.

Je voorkeursdata voor je vakantie doorgeven op je werk, daar begint het drama vaak al. Kevin is zo’n type die alles lekker last minute doet en dat gaat niet goed samen met het feit dat op mijn werk iedereen al voor de kerst zijn of haar vakantie door heeft gegeven. Gevolg: ik kon niet dezelfde weken vrij zijn als dat Kevin is. Er waren al andere collega’s die eerder hun vakantie hadden doorgegeven en meer personeel kon er dan niet gemist worden. En dan denk je: dan probeert Kevin toch andere weken vrij te nemen? Maar dat gaat ook niet zomaar, omdat hij zich al sinds jaar en dag inzet voor het kindervakantiespektakel bij ons in het dorp. Wanneer dat dus is, moet hij vrij zijn. Dus helaas, naast dat we niet op vakantie zouden gaan in de zomer, waren we nu ook niet tegelijkertijd vrij.

Wanneer ik dan vrij zou zijn, maakte me eigenlijk niet zo heel veel meer uit. Uiteindelijk deed mijn baas me een voorstel voor twee weken en die heb ik aangenomen. Eigenlijk zou een collega dan vrij zijn, maar dat ging niet door, dus kon ik makkelijk die weken vrij zijn. Die weken zijn inmiddels ook voorbij. Demi en ik waren samen thuis en we hebben genoten van het mooie weer. Veel bijzonders hebben we niet gedaan. Ik had wel wat plannen voor uitstapjes, maar vond het daar uiteindelijk eigenlijk een beetje te warm voor. Maar goed, het was heerlijk weer en we hebben ons prima vermaakt.

Kevin heeft halverwege augustus vakantie. Maar wat ik in het begin van dit artikel al zei: hij gaat dan als vrijwilliger aan de slag bij een kindervakantiespektakel in het dorp. Dat betekent dat hij twee weken van huis is, want hij slaapt daar namelijk ook. Met het gezin iets gaan doen als ik niet hoef te werken, zit er dan dus eigenlijk ook niet in. Als ik en Demi hem willen zien, dan zouden we daar langs moeten gaan. Dat gaan we ook zeker wel doen, want ik vind het ook gewoon leuk om daar langs te gaan. Vroeger ben ik ook altijd vrijwilliger geweest daar.

Uiteindelijk heb ik toch nog een weekje tegelijk met Kevin vrij. Ik kreeg op eens een appje van mijn baas dat het een periode erg rustig is op het werk en dat ze me dan eigenlijk ook maar één dag kon inroosteren. Of ik dan niet gewoon nog één of twee weken vrij wilde zijn. Nou, doe dan maar die week dat Kevin vrij is. Hij is dan wel niet thuis, maar dan gaan wij gewoon lekker veel langs en hoef ik er niet zo bij na te denken dat Demi te veel drukke dagen heeft. En als het eens een keer een avondje wat later wordt, dan kan ze de volgende dag gewoon uitslapen en hoef ik haar niet om 6 uur wakker te maken.

Maar goed, dat is dus onze zomervakantie. Eigenlijk niet heel erg bijzonder dus. Na de zomer hopen we nog wel even met z’n drieën op vakantie te kunnen. Voor nu maken we we er maar het beste van en ga ik genieten van dat extra weekje vrij.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Jenn 2 augustus 2018 op 10:45

  Hier ook gewoon vakantie thuis. We gaan eigenlijk nooit in de zomer weg, en hier was (is!) het ook heerlijk weer. Heb gewoon genoten aan de Costa Del Achtertuin 😉 Jammer dat het er weer op zit.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Augustus mini-bucketlist

 • Reageer Saskia 4 augustus 2018 op 14:03

  Fijn dat je toch nog iets van te gelijk vakantie kan hebben. Ik moet nu nog 3 weken werken en heb dan 2 weekjes vrij<3

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 4 augustus 2018 op 18:29

  Hopelijk lukt het jullie om later dit jaar nog wel iets leuks te kunnen gaan doen met zijn drieën. Het is wel heel erg jammer dat dat tijdens jullie vakanties in de zomer niet lukt.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge