Dreumes, Lifestyle

De volgende stap: Maxi-Cosi Tobi

Toen wij gingen shoppen voor een babykamer en wandelwagen, kregen we allerlei spullen er gratis bij. Zoals bijvoorbeeld de Maxi-Cosi Citi. Demi heeft anderhalf jaar gebruik gemaakt van deze groep 0 autostoel. En ondanks dat Demi nog steeds prima in deze Maxi-Cosi past, hebben wij toch een nieuw autostoeltje voor haar gekocht: de Maxi-Cosi Tobi. In dit artikel vertel ik jullie hoe we tot de keuze voor deze stoel kwamen en wat we er tot nu toe van vinden.

Anderhalf jaar lang zat Demi dus in haar groep 0 autostoeltje. Dat is best lang. Volgens mij gaan de meeste kinderen al ver voor hun eerste verjaardag over naar een grotere autostoel. Demi dus niet. Gewoon omdat het nog niet nodig was. Ze werd er nog niet te groot voor en het achterstevoren zitten, stoorde haar ook nog niet echt. Heel soms was ze een beetje mopperig achterin, maar dat was echt maar zelden. Daarbij is het met de rug in de rijrichting zitten gewoon een stuk veiliger. Toch wilde ik graag naar een nieuwe autostoel gaan kijken. Binnenkort gaan wij nog even een midweek op vakantie in eigen land en dan moeten we dus zeker 2 uur rijden en dan lijkt het me gewoon zoveel leuker voor haar om lekker in de rijrichting te zitten. En niet alleen voor haar, want op die manier kunnen wij haar ook gewoon beter zien.

Opties, mogelijkheden en allerlei snufjes

Maar ja, dan heb je dus besloten dat je een nieuwe autostoel wilt. De vorige kregen we gewoon aangeboden en hebben we dus eigenlijk niet verder rondgekeken. Nu moesten we zelf opzoek naar wat we wilden. Sommige stoeltjes vielen bij voorbaat af, want alhoewel het misschien een stuk veiliger is, is Isofix gewoon iets wat wij niet in onze auto hebben. We moesten dus wel de mogelijkheid hebben om de stoel in de auto te bevestigen door middel van de autogordel. De functie om de stoel te kunnen draaien voor het makkelijker in en uit de autostoel halen van je kind, was misschien in de toekomst met een andere auto handig, maar nu met onze driedeurs auto niet echt een pre. Het merk Maxi-Cosi gaf ons wel een goed gevoel, gewoon puur omdat het een welbekend merk is op het gebied van autostoelen, maar we stonden ook open voor andere merken.

We bekeken allerlei stoelen. Met allerlei snufjes en mogelijkheden. Allerlei opties. Echt, wat mijn betreft zouden er wel wat minder verschillende keuzes mogen zijn, want ik ga er alleen maar meer door twijfelen. Je koopt toch iets voor (hopelijk) de komende jaren. Uiteindelijk kregen we bij de Prenatal de tip om eens te kijken naar de Maxi Cosi Tobi te kijken. Geen Isofix, geen draaimogelijkheid, maar wel een fijne prijs en een autostoel waarin Demi wat hoger zou zitten dan in de gemiddelde andere stoel. Zo zou ze dus lekker uit het raam kunnen kijken. We besloten als laatste nog even bij de Baby & Tiener te kijken, maar ook daar kwamen we uiteindelijk weer uit bij de Maxi-Cosi Tobi. De kleur Black Grid was daar nog eens extra leuk geprijsd, dus vijf minuten voor sluitingstijd werd er besloten om hem maar gelijk mee te nemen.

Prinses op haar troon

Een dag later besloot ik de kinderstoel tijdens Demi haar dutje maar gelijk in mijn auto te installeren. De avond daarvoor had ik al even de gebruiksaanwijzing gelezen. Binnen een paar minuten had ik de stoel vast in mijn auto. Toen Demi weer wakker was, besloten we maar even een proefritje te maken. Ik zette Demi in de stoel, deed de gordels vast en kon gelijk aan de indicator zien of ze strak genoeg zaten. Heel handig! Demi vond het volgens mij wel eventjes gek dat ze opeens de andere kant op keek en dus veel meer kon zien. Anderhalf jaar tegen de rugleuning van de achterbank aangekeken, dus ja… dan gaat er een wereld voor je open. Maar ze vond het wel wat. Als ik achterom keek, dan zag ik haar met een grote glimlach in de stoel zitten. Als een prinses op haar troon.

Inmiddels zijn we een aantal weekjes verder en Demi is helemaal gewend aan haar stoel. Ze steekt netjes haar armen door de gordels en als ik de gordels strakker trek, dan doet ze dat geluid na. En vervolgens is het alleen maar rondkijken en naar buiten staren. Het heeft ook wel een nadeel: Demi valt nu minder snel in slaap in haar stoel. Hahaha. Na een lange dag op de kinderopvang, viel ze normaal gesproken al snel in slaap. Nu valt ze pas in slaap als we bijna thuis zijn en al een rit van 20 minuten achter de rug hebben. Het is allemaal nog even te indrukwekkend om zomaar te gaan slapen.

 

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge