Lifestyle, Tech

Too Good To Go – Een app tegen voedselverspilling

Per jaar gooien we met z’n allen heel wat eten weg. Zo’n 40% van al het voedsel wereldwijd gaat verloren tussen productie en bord. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Met de app Too Good To Go kan je helpen om deze voedselverspilling tegen te gaan. Ik kwam via Twitter achter het bestaan van deze app en was gelijk erg nieuwsgierig. Ik heb het uitgeprobeerd en zal in dit artikel vertellen wat de app precies inhoud en hoe mijn eerste ervaring was.

Wat is Too Good To Go?

Met de Too Good To Go app kun je eten kopen van restaurants, bakkerijen, supermarkten, etc. wat ze anders weg moeten gooien. En dit tegen een gereduceerde prijs. Bestellen en betalen doe je via de app en als de ophaaltijd is aangebroken, haal je het eten op in de winkel.

Maar hoe werkt dat dan precies?

Om een beeld te geven van hoe dat dan precies in zijn werk gaat, zal ik vertellen hoe mijn eerste ervaring ging. Wij waren op zondag aan het einde van de middag even in de stad, omdat ik naar een nieuwe jas wilde kijken voor Demi. Toen we de winkel uitliepen, liepen we langs BackWERK en ik bedacht me dat dit één van de winkeltjes was die ik in de app van Too Good To Go had zien staan. Ik opende de app en kom gelijk in mijn overzicht terecht met winkels/bedrijven waar ik uit kan kiezen. BackWERK staat bovenaan en er zijn nog 4 voucher over. Voor €3.99 kan ik daar een Magic Box krijgen met wat er op dat moment nog over is. Wat dat is, kan van dag tot dag verschillen en het kan een combinatie zijn van belegde broodjes, hartige en zoete snacks, dranken of misschien een salade.

Samen met Kevin besluit ik het gewoon eens te proberen en ik klik op het winkelmandje. Je krijgt nog overzicht te zien over welke locatie het precies gaat, de ophaaltijd, hoeveelheid en je kan kiezen hoe je wilt betalen. Daar zit dan een klein nadeel, want je kan alleen betalen met creditcard of met PayPal. Ik heb dat laatste toevallig, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid. Een optie om met iDEAL te kunnen betalen, zou denk ik een fijne toevoeging zijn aan de app.

Gelijk na mijn betaling, staat de voucher klaar in de app. Kevin loopt met Demi nog even naar een andere winkel en ik loop gelijk terug om de Magic Box te gaan ophalen, want de ophaaltijd is al begonnen. In dit geval was dit tussen half 5 en 5 uur: een half uur voor sluitingstijd dus. Ik loop de winkel in en geef bij de kassa aan waarvoor ik kom. De medewerkster moet de voucher (bon) bevestigen door te swipen om mijn telefoon en vervolgens gaan ze alles bij elkaar pakken. Met twee gevulde tasjes loop ik de winkel uit.

In de auto onderweg naar huis heb ik even goed gekeken wat ik nou precies mee heb gekregen: 2 chocoladebroodjes, 2 kaiserbroodjes met huisgemaakte eiersalade, een meergranenbroodje met kip en een bagel met zalm. Ik vind dat best royaal voor €3.99 en ben dus zeker niet ontevreden. Het zag er allemaal erg lekker uit en smaakte ook nog prima!

Helaas zijn er nog geen ondernemers in de nabije omgeving van waar ik woon die mee doen aan dit initiatief. Ik moet echt op pad naar Dordrecht of Gorinchem (15 á 20 minuten rijden) voor de dichtstbijzijnste mogelijkheden. Er speciaal voor rijden is het dus misschien niet waard, maar als ik er toch al in de buurt ben, is het wel leuk om te doen. De app bestaat nu bijna 3 jaar en is in die tijd al flink uitgebreid met locaties. Hopelijk ontdekken steeds meer ondernemers dit initiatief en zal er ook buiten de grotere steden wat meer aanbod komen.

Ben je nou zelf ook nieuwsgierig geworden, download de app dan gewoon en probeer het eens. Wil je er nog wat meer over lezen, kijk dan eens op hun website TooGoodToGo.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

4 Reacties

 • Reageer Jenn 22 oktober 2018 op 11:36

  Ah, leuk! Backwerk was ook mijn eerste aankoop. Het nadeel vond ik de ophaaltijd, ik moet voor hen in de spits de stad in en dat is niet te doen. Vooral daarom zou ik Backwerk niet snel weer nemen, tenzij ik er toevallig toch al ben natuurlijk. Ik ben intussen ook twee keer bij een bakker geweest, en daar ben ik erg tevreden over.
  De reden dat je niet met iDeal kan betalen is trouwens dat ze de bonnen kunnen annuleren als er toch geen waste blijkt te zijn voor die dag. Dan krijg je je geld terug, en dat gaat nou eenmaal makkelijker via Paypal of creditcard. Als je via je paypal tegoed betaalt is het een kleine handeling om dat te annuleren, en als je via je bankrekening betaalt met paypal dan wordt het pas verwerkt en afgeschreven op het moment dat het daadwerkelijk doorgaat.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Afgelopen week… #197

  • Reageer Wendy 22 oktober 2018 op 11:49

   Ik had inderdaad al gelezen dat ze bonnen kunnen annuleren en in dat opzicht snap ik dat de keuze voor iDEAL dan niet handig is. Maar ik kan me ook wel voorstellen dat het voor een hoop mensen een te grote drempel creëert om er aan mee te doen. Ik hoor nog te vaak: “Ow, ik heb geen creditcard of PayPal. Jammer.” en dat ze er dan niks mee mee doen.
   En wat ik al in mijn stukje schreef: voor mij is een hele hoop niet te doen als ik er speciaal voor moet gaan rijden. Dan ben ik aan benzinekosten en parkeren al zoveel kwijt dat het niet meer interessant is. Hopelijk dus meer ondernemers in de buurt die mee gaan doen. Ik zie in ieder geval genoeg mogelijkheden.

 • Reageer Jenn 22 oktober 2018 op 12:30

  Ja precies, ik snap wel dat het voor mensen een drempel kan zijn hoor. Ik hoop voor je dat er meer mee gaan doen. Hier in de buurt komt er in ieder geval wel steeds meer bij 🙂 Voor mij zijn veel zaken qua afstand best te doen om voor te rijden, alleen soms zijn de tijden echt ongelukkig.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 24 oktober 2018 op 18:48

  Toevallig heb ik deze app laatst ook gedownload, maar helaas moet ik ook 20 minuten rijden voor de dichtstbijzijnde mogelijk. Helaas nog geen ervaring dus.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Persoonlijke vragen

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge