Dreumes

Klein maar fijn

In december 2017 schreef ik hier een artikel over de groei van Demi. De arts bij het consultatiebureau vond dat ze niet genoeg groeide en vond het blijkbaar ook nodig dat we naar het ziekenhuis moesten als ze binnen twee weken niet genoeg was gegroeid. Maar uiteindelijk vond ze het allemaal toch niet nodig. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en dacht ik dat het misschien leuk was om te vertellen de groei van Demi zich verder heeft ontwikkeld.

Sinds het beruchte bezoekje in december 2017 zijn wij alweer 4 keer op het consultatiebureau geweest. Al die keren is het nooit meer echt over haar groei gegaan. Ja, er werd even gekeken naar de getallen en naar de groeicurve. Ja, er werd vastgesteld dat ze een kleintje is. Maar verder dan dat was het niet. Hieronder even de laatste metingen op een rijtje.

LengteGewicht
11,5 maanden68,5 cm8230 gram
15 maanden72 cm8380 gram
19 maanden75,5 cm9050 gram
22 maanden78,5 cm9480 gram

Gemiddeld gezien zijn kindjes van rond de twee jaar zo’n 6,5 cm groter dan wat Demi nu is. Ze heeft eigenlijk meer de lengte van een kind van 1 jaar en 3 maanden.

Is het een probleem? Nee. Toevallig hadden wij bij ons laatste bezoekje aan het consultatiebureau een onbekende verpleegkundige en die zei heel mooi:

“Ik zie een gezonde, goed ontwikkelde dame met een goed, duidelijk eigen willetje wat helemaal bij haar leeftijd past.”

En dat is het. Demi volgt qua groei haar eigen lijn en is verder hartstikke snel met haar ontwikkeling. Ze is geen grote eter, maar ze is slim en ondernemend. En daarom maak ik me er nu ook echt niet meer druk om. De afspraak die we nu hadden, was een extra afspraak om een extra check van haar groei te kunnen doen, maar vanaf nu volgen we gewoon de reguliere bezoekmomenten.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 19 januari 2019 op 17:37

  Klein maar fijn! Goed m te lezen dat de klein meid zich zo goed ontwikkelt.
  Ik was vroeger ook altijd erg klein en magertjes, maar in de pubertijd schoot ik de lucht in en nu ben ik 1.78m en heb ik een heel gezond gewicht. Kortom, het zegt vaak niks.
  Heb sowieso altijd het gevoel dat ze bij het consultatiebureau altijd wel heel snel overbezorgd zijn. Goed dat ze het in de gaten houden natuurlijk, maar soms worden ouders wel onnodig bezorgd gemaakt.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..De sportschool: verschillende types

 • Reageer Saskia 20 januari 2019 op 11:58

  Elk kindje heeft inderdaad zo z’n eigen ontwikkeling… Goed om te lezen dat het zo goed gaat. Zeker klein maar fijn, was ik vroeger ook. Niets mis mee 😉

 • Reageer tomo 25 januari 2019 op 19:00

  danke !
  tomo heeft onlangs geplaatst..internet gratuit 2019 applications qui fonctionnent avec Orange CM

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge