Dreumes

Ronde zwembandjes van Kraulquappen

Toen Demi ongeveer 6 maanden oud was en wij een midweek in Center Parcs zaten, zagen wij een paar bijzondere zwembandjes. Van die zwembandjes voor om de bovenarmen. Niet de welbekende zwemvleugeltjes, maar mooie ronde zwembandjes. Ik had ze nog nooit eerder gezien, maar ze trokken gelijk mijn aandacht: het leken me erg fijne, comfortabele zwembandjes. Wij hebben ze voor Demi uiteindelijk ook besteld en zijn echt heel tevreden.

Geen scherpe punten die in je lijfje prikken. De lucht zat mooi rondom de hele bovenarmen verdeeld en niet alleen aan de bovenkant, zoals bij de ‘gewone’ zwemvleugeltjes. “Die moeten we onthouden.”, zei ik tegen mijn vriend.

Stom genoeg heb ik toen niet gekeken of ik een merknaam zag, dus toen ik voor Demi opzoek ging naar iets ter vervanging van haar swimtrainer zwemband, moest ik zoeken op hoe ze er uitzagen. Uiteindelijk vond ik ze best snel. De geel met groene, ronde zwembandjes bleken van het merk Cherek’s Kraulquappen. Een Duits merk. Voor zover ik heb kunnen vinden, zijn ze in Nederland alleen maar te koop bij lekker-zwemmen.nl. Ze zijn wel een stuk duurder dan de gewone zwemvleugeltjes. Voor een euro haal je die al bij de Action, terwijl de Kraulquappen zwembandjes 25 euro per set kosten. Maar wij vinden het dat dubbel en dwars waard.

In september 2018 hebben wij de bandjes voor de eerste keer getest. Demi was toen anderhalf jaar. In het begin vond ze het wel een beetje eng. Zoveel meer vrijheid dan wanneer ze in haar swimtrainer lag. De eerste paar minuten in het water hield ze zich dan ook stevig aan mij vast. Maar al snel durfde ze los te laten en niet veel later had ze enorm veel plezier. Het was echt schitterend om te zien hoe ze op haar manier al probeerde te zwemmen en hoe goed haar dat lukte. Ze draaide met gemak van haar buik op haar rug en terug en aan het einde van de ochtend liet ze zich gewoon, vanaf de hoge rand langs het zwemband, in het water vallen.

Verder zijn er nog een paar pluspunten aan deze zwembandjes die ik echt even wil benoemen:

 • De zwembandjes zijn al geschikt voor kindjes van ongeveer 8 maanden. Het ligt er een beetje aan hoe sterk de kindjes al zijn in hun armen/schouders. Super handig ook als je een kindje hebt wat klein van stuk is zoals Demi. Voor de meeste zwemhulpmiddelen is ze namelijk nog te licht.
 • Geen scherpe punten of randjes. De bandjes zijn natuurlijk rond en daarnaast hebben ze geen scherp naadje aan de kant die naar het lichaam gericht is.

Toen we eind oktober nog voor een weekje naar Center Parcs gingen, heeft Demi ook heel veel plezier gehad aan de zwembandjes. Ze wist precies dat ze eerst haar zwembandjes om moest en daarna ging ze gelijk naar het water. Vervolgens zwom ze zo -hup- naar het einde van het zwembad. Ze vond het heerlijk om zo vrij te zijn in het water. Uiteraard laten we haar niet alleen in het water en was er altijd minimaal één van ons naast haar in het water.

Dus ben jij nog opzoek naar zwembandjes voor je kind, dan kan ik de Cherek’s Kraulquappen enorm aanbevelen.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer D 20 augustus 2020 op 23:49

  Deze bandjes zijn onveilig gebleken.
  Dus waarschuwing voor iedereen die dit leest en voor de schrijver: wellicht belangrijk punt om toe te voegen. Groot. Bovenaan.

  • Reageer Wendy 21 augustus 2020 op 15:24

   Wat ik er als enige over kwijt wil: verdiep je even in het daadwerkelijke probleem.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge