Peuter, Travel + Trips

Een midweek Center Parcs Erperheide met een peuter (2,5)

Al heel wat kleine vakanties hebben wij doorgebracht in Center Parcs parken. In Nederland en in België. Eerst samen, maar nu al voor de derde keer met Demi er bij. Over onze eerste Center Parcs vakantie met Demi schreef ik ook een stukje, maar dit keer wil ik jullie vertellen hoe het ons is bevallen bij Center Parcs Erperheide in België.

Center Parcs Erperheide ligt net over de grens van België. Voor ons betekende dat een autoritje van anderhalf uur. De reis er naar toe ging voorspoedig en het inchecken super snel. Super handig dat je bij Center Parcs al thuis kan “inchecken”. Je krijgt dan een e-ticket welke je bij de slagboom voor het park gewoon vanaf je telefoon kan laten zien. Je krijt dan daar direct al je spullen (zwembadkaartjes, sleutels van de bungalow, plattegrond, etc.). Vervolgens kan je gelijk doorrijden naar je bungalow om je spullen uit te laden. Niet lang wachten bij de receptie met een ongeduldige peuter dus.

TIP: Als je voor de inchecktijd aanwezig bent, mag je nog niet met je auto het park op en kan je dus niet gelijk je spullen uitpakken in de bungalow. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat we een sporttas hebben met alle benodigdheden om het zwembad in te duiken. Dan is de tijd die je moet wachten zo voorbij.

Wij verbleven in een 4-persoons premium bungalow. Wat wij begrepen hebben, is dat dit type bungalows voorheen 5-persoons comfort bungalows zijn geweest. Dit bracht een leuk voordeel met zich mee. Deze bungalows hebben namelijk een kamer over die vroeger fungeerde als 1-persoons slaapkamer. Nu kan daar dus prima het ledikant staan in plaats van dat je die erbij moet zetten in één van de slaapkamers. Verder zag de bungalow er netjes en schoon uit. Het enige nadeel vinden wij dat de wc in de badkamer zit en niet in een aparte toiletruimte.

Het park zelf is zoals wij Center Parcs kennen. Geasfalteerde padden als hoofdwegen, maar ook een heleboel gezellige, onverharde wandelpaden die je het idee geven dat je echt door het bos heen wandelt. Hier een daar een leuk speeltuintje, voor zowel groot en klein. Een wandeling over het park maken, is al een activiteit op zich.

De Erperheide wordt door Center Parcs zelf aanbevolen als je op vakantie gaat met je peuter en dat kan ik na deze vakantie alleen maar beamen. Wij konden de Erperheide nog niet en zijn op aanraden van een oude vriendin van mij, naar dit park gaan kijken. Vooral het overdekte speelparadijs Baluba en de super leuke peuter-/kleuterbadjes in de Aqua Mundo waren voor ons enorme pluspunten.

Wij hadden er voor gekozen om drie dagen te gaan eten bij Evergreenz Family Buffet Restaurant: een All-You-Can-Eat restaurant waar voor iedereen wel iets lekkers te vinden is. Wij vinden dit een ideaal restaurant om te gaan eten samen met Demi. Ze kan van alles een vorkje mee pikken, maar als ze het zitten aan tafel zat is, dan zijn er ook mogelijkheden om lekker te spelen. En hoewel Demi pas 2,5 jaar oud is, was ze daar best al zelfstandig in. Ze was lekker in de speelhoek aan het spelen (soms alleen, soms met andere kindjes) en kwam zo nu en dan uit zichzelf weer terug gewandeld naar onze tafel. Op die manier konden we met gemak twee uur vertoeven in het restaurant.

TIP: Center Parcs adverteert met het feit dat kinderen tot en met 2 jaar gratis mee-eten. Dit klopt, tot op zekere hoogte. Center Parcs biedt namelijk gratis potjes Olvarit aan. Super initiatief! Maar onze dochter van 2,5 jaar eet natuurlijk allang geen potjes Olvarit meer. Bij Evergreenz Family Buffet Restaurant kunnen we voor haar natuurlijk ook gewoon een bordje vullen met dat wat er op het (kinder)buffet te vinden is. Geen haan die daar naar kraait en dat is gewoon helemaal prima. Maar toen wij tijdens een eerder Center Parcs bezoek ook een keer bij Italiaans restaurant Nonna’s gingen eten, kregen we te horen dat het ‘gratis mee-eten’ niet betekende dat we gratis iets konden bestellen van het kindermenu. Het was dan een potje Olvarit of gewoon betalen voor het kindermenu. Een beetje krom en misschien wel iets om rekening mee te houden.

Verder hebben we nog een uurtje gebowld en hebben we spelletjes gespeeld in de House of Games. Ook dat was beide ontzettend leuk voor Demi en bij de (gok)spelletjes had ze dusdanig veel geluk dat we met een tas vol spulletjes naar huis gingen. Bellenblaas, stoepkrijt, een knuffeltje, waterballonnen, een spel en nog wat dingetjes. Naast deze activiteiten hebben wij niet veel andere activiteiten gedaan, maar er is nog zoveel meer: midgetgolf, allerlei kleine workshops (waarbij in de Erperheide ook aan de peuters wordt gedacht), kinderboerderij, pony rijden, glittertattoo’s zetten en laten we niet vergeten Orry en zijn vrienden die zich af en toe op verschillende plekken in het park laten zien.

We hebben het zoals je misschien wel kunt lezen, ontzettend naar ons zin gehad. Wij genoten, Demi genoot en daar genoten wij dan weer nog meer van. Dus mocht je een keer naar Center Parcs willen, maar je weet niet wat een leuke keuze is voor met je peuter, dan kan ik je zeker Center Parcs Erperheide aanraden.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

3 Reacties

 • Reageer Saskia 20 oktober 2019 op 17:28

  Leuk om te lezen! Wij houden echt van Centerparcs en kwamen er al járen samen. Nu zeker gaat onze eerste vakantie als gezin ook naar Centerparcs. We zijn nog aan het kijken wanneer & hoe en wat maar heb er nu al zin in. Fijn dat jullie zo genoten hebben, leuke foto’s!

  • Reageer Wendy 20 oktober 2019 op 17:42

   Weet niet of je dit al wist, maar bij Het Meerdal, De Huttenheugte en Erperheide kan je een gratis Babyservicepakket bijboeken. Dan krijg je een verschoningskussen, buggy, wipstoeltje en babybadje.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 27 oktober 2019 op 11:59

  Altijd leuk even weg met het gezin. Fijn dat er parken zijn waar ze extra rekening houden met peuters.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge