Travel + Trips

Disney on Ice – Magisch IJsfestival

Ik ben een groot Disney fan. Ik zing bijna alle liedjes woord voor woord mee en wanneer iemand niet op de naam van een karakter kan komen, dan vul ik diegene aan. Vooral als het gaat om de oude klassiekers. Langzaam begint Demi ook interesse te krijgen voor Disney. Ze kent de namen van een klein aantal prinsessen en ze herkent een aantal liedjes. Toen we voor eerste kerstdag nog een uitje zochten om te doen met mijn familie, stelde ik voor om naar Disney on Ice te gaan. Iedereen vond het een leuk idee en zodoende zaten we op eerste Kerstdag in de Jaarbeurs in Utrecht voor het Magische IJsfestival van Disney on Ice.

Even heb ik nog wel getwijfeld. Demi is nu ruim 2,5 jaar en ik vond het lastig inschatten of ze al lang genoeg haar aandacht er bij zou kunnen houden. Vooral het zo lang stil moeten zitten. De show duurt anderhalf tot twee uur, inclusief een pauze van een kwartier. We lieten haar wat filmpjes zien van Disney on Ice en ze was eigenlijk meteen heel enthousiast. We gingen het maar gewoon proberen.

We hadden een family pack gekocht en hadden dus naast de tickets ook gratis een flinke emmer popcorn en een programmaboek. Neergestreken op onze plaatsen, liet ik Demi de popcorn proeven. Nou, alleen daarmee hadden we dus al een gelukkig kind. Hahaha. Niet veel later begon de show.

Het eerste gedeelte van de show duurde ongeveer een uurtje. Mickey, Minnie, Donald en Goofy opende de show en vervolgens kwamen De Kleine Zeemeermin, Vaiana, en Rapunzel voorbij. Het geheel werd steeds door Mickey en zijn vrienden aan elkaar gepraat. Demi keek vol aandacht naar wat er gebeurde op het ijs en ze genoot er zichtbaar van. Het laatste half uurtje werd ze een beetje onrustig. Ze was klaar met het stilzitten. Toen de pauze kwam, ben ik lekker even met haar naar beneden gelopen en heb ik haar even laten rondrennen. Hup die energie er uit.

De tweede helft duurde een stuk minder lang. In dit deel kwamen Belle en het Beest voorbij en er werd afgesloten met Frozen. Je kan toch echt merken dat de meeste kinderen daar op zitten te wachten. Al die kinderstemmen die meezingen bij “Laat het los”, prachtig. Ook Demi is een kleine Elsa fan, dus zo aan het einde werd haar aandacht toch wel weer vastgehouden.

Al met al was het een leuke show en hebben we er allemaal van genoten. Ik weet in ieder geval zeker dat wij vast nog wel een keer zullen gaan.

Ben jij wel eens naar Disney on Ice geweest?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

  • Reageer Saskia 29 december 2019 op 14:41

    Ik ben er nog nooit geweest, maar lijkt me zeker wel tof!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge