Creative

Onze persoonlijke kerstkaart (2019)

Ik vind echte post leuk, dus ik stuur graag een kaartje naar andere mensen. En zo ook voor de kerstdagen en oud & nieuw. Eerst knutselde ik de kaarten zelf, maar toen Demi geboren was, werd een fotokaart onze kerstkaart. Het begon in 2017 met Demi in een kerstvrouwen-pakje en in 2018 was het thema “Milk & Cookies”. Voor 2019 deed ik weer wat inspiratie op op Pinterest en al snel was het idee voor de nieuwe foto ontstaan.

Het idee was om Demi uit een cadeautje te laten komen met daar omheen een kerst setting. Ik haalde een lege verhuisdoos van zolder en versierde deze met inpakpapier en een grote strik. Ook onze nep kerstboom kwam van zolder en deze zette ik voor een deel in elkaar. Ik had alleen het onderste gedeelte van de boom nodig, want de rest zou je toch niet zien op de foto. Wat slinger en kerstballen er bij en we konden beginnen.

Zo zag dat er “achter de schermen” uit.

Het maken van de foto zelf ging echt super soepel. Ik had Demi wat foto’s laten zien van wat ik wilde gaan maken en ze deed als een echt fotomodel mee. Ik gaf instructies en zij deed netjes wat er gevraagd werd. Ze leek er ook echt plezier in te hebben. Dat maakte dit jaar wel een stuk makkelijk dan de twee jaar hiervoor. Ik denk dat ik nog geen 10 minuten bezig ben geweest met foto’s maken en toen had ik al een aantal leuke exemplaren om uit te kiezen.

Dit waren de vier foto’s waar ik uit moest kiezen.

Dat was dan wel weer een nadeel hoor. Voorgaande jaren mocht ik blij zijn als er één of twee foto’s gelukt/onbewogen waren, nu had ik vier foto’s die allemaal leuk waren en waar ik dus uit moest gaan kiezen. Allemaal op de kaart zetten was geen optie. Dan zouden te foto’s te klein worden naar mijn zin. Ik heb nog overwogen om er twee op te zetten, maar uiteindelijk heb ik toch gewoon één favoriet gekozen.

Op naar de volgende uitdaging: op de site van Kaartje2go een leuke kaart maken van deze foto. Ik zocht door de verschillende templates die ze online hebben staan, maar ik vond eigenlijk niets wat echt helemaal mijn smaak was en waar de foto dan ook nog goed in paste. Uiteindelijk vond ik iets wat ik wel leuk vond, maar meer geschikt was voor een liggende foto. Dus ik besloot het na te maken in editor van hun website. Hieronder het uiteindelijke resultaat.

Links de voorkant en rechts de binnenkant van de kaart.

Wij waren weer helemaal blij met het resultaat en kregen ook weer een hoop leuke reacties op de kaart. Op naar nog meer van dit soort leuke post!

Heb jij kerstkaartjes gestuurd dit jaar?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

5 Reacties

 • Reageer Saskia 26 december 2019 op 08:48

  Leuk! Wij hebben ook kerstkaartjes gestuurd, zonder foto maar gewoon met een leuke print.
  Wel leuk om bij de afzender nu Noa erbij te mogen zetten<3

  • Reageer Wendy 27 december 2019 op 13:50

   Ja, leuk is dat hè? Die eerste keer dat je je kindje er ook bij mag gaan schrijven. <3

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 27 december 2019 op 10:44

  Ontzettend leuk gedaan! Zelf stuur ik ook altijd kaarten, maar heb dat dit jaar door omstandigheden niet gedaan.
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Kerstwens

 • Reageer Jenn 6 januari 2020 op 11:21

  Wat leuk gedaan! Wij hebben een paar kerstkaartjes verstuurd, maar ongeveer de helft blijkt niet aangekomen 🙁 Ik was van plan om ze zelf kaarten te maken, maar daar is het niet van gekomen dus het zijn gewoon gekochte kaarten geworden. Achteraf wel blij mee, zonde om veel tijd en moeite te steken in een kaart die verdwijnt…
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Tag | 10 jaar geleden & nu

  • Reageer Wendy 6 januari 2020 op 14:23

   Balen dat de helft niet aangekomen is. Ik merkte ook dat het weer een lekkere puinhoop bij de post was tegen de kerst. Ikzelf ben altijd ruim op tijd met de kaarten (zodra Sinterklaas het land uit is, gaan ze op de post), maar zelfs die van mij hadden al vertraging. Kaarten die ik kreeg, waren ook bijna allemaal met een week vertraagd en als ik de PostNL app moet geloven is er nog steeds een kaartje naar me onderweg. Stond op 27 december in de app, maar ik heb hem nog steeds niet binnen. Slecht eigenlijk als je je bedenkt hoe duur die postzegels inmiddels zijn in vergelijking met een aantal jaar geleden.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge