Personal

Terugblikken op 2019 met mijn BestNine van Instagram

De laatste dag van 2019 is daar en dus word er weer volop teruggekeken naar het afgelopen jaar. Ook ik wilde dat doen en ik doe het aan de hand van mijn BestNine van Instagram: de negen meest gelikte foto’s op mijn feed. Sommige dingen zijn heel specifiek, maar bij andere foto’s heb ik meer in het algemeen teruggekeken op 2019.

Zomervakantie naar de Jura in Frankrijk

De zomervakantie naar Frankrijk was voor mij toch echt wel het hoogtepunt van het jaar. Wat was het fijn en wat heb ik extreem genoten. Demi deed het super en vond het ook allemaal geweldig. Even weg van thuis en werk. Heerlijk samen! De foto is genomen bij één van onze uitstapjes, toen we net weer naar buiten kwamen uit een grot. Stiekem vind ik ons er zo stoer uitzien, zo met Demi in de draagzak.

Buiten de wereld ontdekken

In deze specifieke foto waren we samen in een speeltuintje, maar hij doet me vooral terugdenken aan alle momenten dat we samen buiten waren om de wereld te ontdekken. Opzoek naar kastanjes, paddenstoelen, regenplassen of speeltuintjes. Demi vind het allemaal prachtig. De kastanjes die we verzamelden mag ik nog steeds niet weggooien en toen er paddenstoelen stonden, wilde ze per se met elke paddenstoel op de foto. Kijken naar de trein die voorbij gaat of een grote hijskraan die de nieuwe sluisdeur op zijn plek hijst. Ook daar kan ze ademloos naar kijken.

Sneeuw, sleeën en een sneeuwpop

Er is nu nog geen vlok gevallen, maar begin dit jaar had het toch een aantal keer lekker gesneeuwd. Het was niet de eerste keer dat Demi sneeuw zag, maar wel het eerste jaar dat ze het ook echt beleefde. Helaas niet echt met ons, omdat wij steeds moesten werken Maar gelukkig heeft ze een hele lieve oma en tante die lekker het sneeuwlandschap in gingen met haar. Er werd een slee opgeduikeld, een rugleuning gemonteerd en daar gingen ze. Om het af te maken werd er ook een sneeuwpop gemaakt en daar was Demi enorm trots op.

Die mooie, warme zomer

Wat was de zomer weer heerlijk. Ja, het was een aantal dagen abnormaal warm, maar die nam ik voor lief. En ja, ik weet dat het ook allemaal geen goed teken is als het gaat om onze aarde. Maar eerlijk: ik genoot er echt enorm van. Demi en ik hebben op mijn vrije dagen dan ook heel wat uurtjes doorgebracht in Tuinesië en lekker in een badje gespeeld. Ja, ik ben toch echt een zomermens en dat heb ik dit jaar weer even goed ervaren.

Feestdagen

Ik probeer er toch altijd iets leuks van te maken. Met Pasen mocht Demi voor het eerst chocolade eieren zoeken en maakten wij daardoor een chocola-monster van haar. Met Koningsdag liepen we een rondje over de kleedjesmarkt en gingen we naar een optreden van Monique Smit. Uiteraard was Demi gekleed in een oranje tutu waar ze helemaal verliefd op was. Met Sinterklaas zijn we naar twee intochten geweest en hebben we meerdere sinterklaasfeestjes bijgewoond. Met Piet Demi in haar blauwe pietenjurk. Als we allemaal vrij/thuis zijn dan proberen we toch wel iets te plannen om te gaan doen. Elke feestdag is, hoe klein ook, een klein feestje.

Allerlei uitstapjes

Ook dit jaar deden we weer allerlei leuke uitstapjes. We gingen naar meerdere keren naar Monkey Town en het zwembad. Ook brachten we voor het eerst met Demi een bezoekje aan de kermis. Maar er waren ook grotere uitstapjes. Zo gingen we bijvoorbeeld ook naar de Efteling, Madurodam (daar is foto 6 gemaakt), Dolfinarium, Disney on Ice, Burger’ Zoo (foto 8) en MiniWorld Rotterdam. Ook gingen we lekker naar het strand en wandelde we over de Loonse en Drunense Duinen. Ik houd er van om zulke dingen als gezin te doen. Wat dat betreft ben ik echt een burgertrutje.

Papadag

Elke vrijdag (met een enkele uitzondering) heeft Kevin “papadag”. Door gebruik te maken van het ouderschapsverlof, heeft hij die dag vrij. Ik ben dan aan het werk, dus Demi is lekker samen met haar vader. Het spaart ons een dag opvangkosten uit en aangezien Kevin vaak erg druk is, is het ook voor hem het moment voor even 1-op-1 tijd met zijn dochter. En alhoewel Kevin die dag vaak heel anders invult dan hoe ik dat zou doen, ik vind het wel super voor hen dat het zo kan. Demi vind het helemaal leuk om met papa in de grote bus mee te gaan, al is het maar voor de wekelijkse boodschappen. Maar ook papa helpen bij zijn loods vind ze prima.

De gewone dagen

Vakanties zijn leuk, uitstapjes zijn leuk, maar ik geniet toch ook net zo goed als de gewone dagen. Elke maandag en donderdag ben ik vrij en ben ik samen met mijn kleine meid. En natuurlijk zijn er dagen dat ik haar het liefst achter het behang plak en dat ik voor de honderdste keer tot tien moet tellen, maar over het algemeen is ze echt een schat. Het maakt vaak ook niet uit wat we doen, ze vind het allemaal prima. Ze wordt bijna net zo enthousiast van als ik zeg dat we even een rondje gaan wandelen met haar loopfiets, als dat ze wordt als ik voorstel om naar Monkey Town te gaan. Ik prijs mezelf dan ook heel gelukkig met het feit dat ik haar moeder mag zijn.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

1 Reactie

  • Reageer Jenn 31 december 2019 op 17:14

    Leuke foto’s! Gelukkig nieuwjaar 🙂
    Jenn heeft onlangs geplaatst..Dit was… 2019!!

  • Laat een reactie achter

    CommentLuv badge