Peuter, Travel + Trips

Muzikale theatervoorstelling Nijntje op de fiets

Op een zaterdagochtend om half 11 zaten Demi en ik met nog een heleboel andere kinderen en hun (groot)ouders in de bibliotheek. Er was een muzikale theatervoorstelling voor kindjes vanaf 2 jaar en deze was gratis te bezoeken. Demi haar allereerste kennismaking met theater en in de hoofdrol: Nijntje!

Nijntje op de fiets is een muzikale solovoorstelling gespeeld in een vrolijk decor waarin de wereld van Nijntje, de herkenbare tekeningen van Dick Bruna en animaties een belangrijke rol spelen. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en gebaseerd op verschillende Nijntje boekjes. Nijntje gaat op haar fiets naar de dierentuin, ze speelt in de speeltuin, gaat logeren bij opa en oma Pluis en gaat op vakantie met haar vader en moeder. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en wordt gespeeld in kleine zalen, bibliotheken, op scholen en kinderdagverblijven.

Als we de bibliotheek binnen lopen, zien we meteen het huisje wat fungeert als het decor van de voorstelling. Er zitten al heel wat kinderen in een halve kring voor het huisje. Erg knus en gezellig. Demi vind het reuze interessant, maar toch ook wel een beetje spannend. Alleen vooraan zitten bij de andere kindjes wilt ze niet, dus dan maar gezellig bij mama op schoot. Na een paar minuten wachten en een klein praatje van iemand van de bibliotheek, neemt actrice en zangeres Marianne van Houten het woord en zij neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje. Het huisje van Nijntje wordt gebruikt om het verhaal te vertellen, want er zijn diverse afbeeldingen op te zien. Ook zijn er her en der wat attributen in verstopt en boven in het huisje zijn animaties te zien passend bij het verhaal. Er worden verschillende liedjes gezongen welke begeleid worden op een lief, klein pianootje.

Demi heeft vol bewondering gekeken en zat helemaal in het verhaal. Te verlegen om echt mee te doen als er met z’n alle bewogen werd of wanneer er wat gevraagd werd, maar verder was ze één en al aandacht. Als er een kindje in haar gezichtsveld kwam, zag je haar er helemaal om heen kijken om weer beeld te krijgen van wat er voor haar gebeurde. Toen ik haar later die dag nog een keer vroeg of ze het leuk vond bij Nijntje, kwam het één na het andere verhaal weer naar boven en zat ze vol plezier te vertellen over wat ze gezien had.

Al met al een hele leuke voorstelling voor de allerkleinste en de ideale manier om ze voor het eerst kennis te laten maken met theater. Ik hoop nog vaker zulke voorstellingen met Demi te kunnen gaan bezoeken. Ben je geïnteresseerd in deze voorstelling en wil je die ook een keer bezoeken met je kleintje? Van 5 t/m 7 februari speelt deze voorstelling in het Nijntje Museum in Utrecht.

Wat was jouw eerste theatervoorstelling?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Jenn 21 januari 2020 op 09:56

  Mijn eerste theatervoorstelling? Pfoe… ik denk iets met school, zal groep 5 of 6 zijn geweest vermoed ik. En geen idee meer waar het over ging.
  Jenn heeft onlangs geplaatst..Even voorstellen: Anwen!

 • Reageer Saskia 23 januari 2020 op 08:19

  Oh wat leuk dit! Ik ben vroeger vaak naar Samson en Gert geweest qua voorstellingen (enige die ik me nog een beetje kan herinneren)… Ga er ook zeker nog eens met Noa heen, lijkt me leuk zo’n voorstelling.
  Saskia heeft onlangs geplaatst..Over het altijd maar ‘AAN’ staan (en nu even uitloggen)

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge