Travel + Trips

Yelloh! Village Le Fayolan

Zoals jullie eerder konden lezen, gingen wij in de zomer van 2019 naar de Jura in Frankrijk. Een prachtige omgeving waar een hoop te zien en te beleven is. Tijdens deze vakantie verbleven wij op Yelloh! Village Le Fayolan. Een viersterren camping die voor mij niet onbekend was. Heel wat jaren geleden kwam ik hier ook al met mijn ouders en zusje. Tien zomers hebben we daar gezeten en we genoten er elk jaar weer van. Een vertrouwde plek om onze eerste “grote vakantie” met Demi te houden.

Camping Le Fayolan ligt aan de rand van een meer in het plaatsje Clairvaux-les-Lacs. Op de camping staan verschillende huuraccommodaties, maar je kunt er ook terecht met je eigen tent, caravan of camper. Wij hadden een stacaravan gehuurd bij Yelloh! Village zelf, maar je kan er ook huren via bijvoorbeeld Vacansoleil of Rent-a-Tent.

Bij aankomst op de camping melden we ons bij de receptie. We kwamen precies tegelijk met een aantal andere vakantiegangers aan, dus het was opeens druk bij de receptie. Er stonden twee mensen te helpen: een Franse mevrouw die ook redelijk Engels sprak en een Nederlandse meneer die, voor zover ik gehoord heb, goed Frans en Engels sprak. Super fijn, want ik spreek zelf maar een half woordje Frans (al begrijp ik soms meer dan dat ik denk). We kregen een plattegrondje met daarop aangekruist waar onze stacaravan stond, een overzichtje van de activiteiten van die week en drie polsbandjes. Deze polsbandjes moet je gedurende je verblijf op de camping dragen en zijn voornamelijk om aan te tonen dat je een gast bent van de camping als je het zwembad wilt bezoeken. Ook kregen we een code voor de slagbomen van de camping en vervolgens konden we met de auto de camping op, richting onze stacaravan.

De stacaravan

Wij kwamen einde van de middag aan en konden direct onze stacaravan in. Het was een net uitziende stacaravan met twee slaapkamers (1 tweepersoonsbed en 2 éénpersoonsbedden), een badkamer met douche en wastafel en een aparte toilet. De keuken had een klein koelkastje met ingebouwd vriesvak, een magnetron en een vierpits gasstel. Het woongedeelte bestond uit een bankje, een eettafel en nog twee losse stoelen. Voor de stacaravan hadden wij een houten veranda die deels overdekt was. Qua tuinmeubilair hadden wij nog een tafel met vier stoelen en twee ligstoelen. We hadden een naast de ‘gewone’ deur ook nog twee openslaande deuren bij het keukentje. Ik vond dat persoonlijk echt heerlijk om alles zo open te hebben.

Onze stacaravan stond op een veld met nog twee andere stacaravans en een plek voor kampeerders. Het was in de periode dat wij er waren erg rustig, dus echt veel contact met andere campinggasten hadden we niet. Maar het was wel een heerlijk plekje, want Demi kon gewoon lekker voor de stacaravan spelen. Dus ik kan me voorstellen als je daar met een aantal mensen met kinderen staat, dat dat een ideaal plek is.

Zwemmogelijkheden

De camping heeft een binnen en buiten zwembad. Het zijn geen hele bijzondere zwembaden, maar gewoon helemaal prima voor even een verfrissende duik. En Demi vond het zwembad in ieder geval helemaal geweldig. Vooral de glijbanen vond ze ontzettend leuk. En dan niet het glijbaantje in het pierenbadje. Nee! Gewoon het grote glijbaan. Eerst ging ze bij één van ons op schoot naar beneden, maar op den duur wilde ze gewoon zelf naar beneden. Nou lieten we haar natuurlijk niet helemaal alleen gaan. Eén van ons wachtte haar onder aan de glijbaan op en de ander ging met haar mee naar boven.

Bron foto: yellohvillage.nl

Bron foto: yellohvillage.nl

Wat ook heerlijk is, is dat de camping aan een meer ligt. Je loopt vanaf de camping zo de ligweide bij het meer op. Je hebt een stukje met gras, maar ook een stuk met (grof) zand. Ook daar heeft Demi zich heerlijk vermaakt. Zwemmen in het meer, varen in haar mini bootje of lekker spelen met een emmer en een schepje langs de rand van het meer.

Lekker spelen!

Vroeger waren er op de camping een aantal kleine speeltuintjes, maar tegenwoordig hebben ze één centrale plek met allerlei buitenspeelmogelijkheden. Een speeltuintje geschikt voor verschillende leeftijden, voetbalveld, tafeltennis, een groot klimtoestel, maar ook een springkussen. Ook daar heeft Demi regelmatig met veel plezier gespeeld. Het was vaak toch wel even strijd als we weer weg moesten uit de speeltuin of bij het springkussen.

Foto van vacansoleil.nl

Er zijn ook diverse kidsclubs op de camping, maar deze beginnen pas vanaf 5 jaar, dus daar hebben wij geen gebruik van gemaakt. Wel heb ik een aantal keer het animatieteam bezig gezien en het zag er erg leuk en gezellig uit. Knutselen, sporten, spelletjes en met de oudere kinderen gaan ze ook allerlei activiteiten buiten de camping doen. Zoals bijvoorbeeld kajakken op de rivier.

Entertainment

Zoals ik eerder al aangaf zaten wij net buiten de schoolvakanties. Tenminste: de eerste week van onze vakantie was het nog geen vakantie en de tweede week had het eerste deel van Nederland vakantie. Het was daardoor nog erg rustig op de camping en dat merkte je ook wel aan het entertainment. Ik ben gewend dat er ’s avonds erg leuke dingen worden georganiseerd, zoals karaoke, diverse dans-/zangshows, etc. Nu viel me dat een beetje tegen. Er was wel elke avond iets, maar persoonlijk vond ik het niet echt interessant. Bijvoorbeeld een lokale zangeres die alleen maar (onbekendere) Franse liedjes zong. Nou moet ik zeggen dat het entertainment ook op een tijdstip begon dat wij toch niet meer gingen kijken, omdat Demi dan al op bed lag. Wij vermaakten ook dan ook prima met een zelf meegenomen bordspel op de veranda.

Ook zijn wij zelf een hoop gaan ondernemen, maar ik weet dat er vanuit de camping ook van alles te doen is. Met een groep gaan mountainbiken, wandelen, paardrijden enzovoorts.

Diensten

De camping heeft een restaurant en een bar waar wij geen gebruik van hebben gemaakt. Wel haalden wij elke ochtend verse broodjes bij de bakker en hebben we ook wel eens wat gehaald bij het kleine winkeltje en de ijssalon. Ook hebben wij een aantal keer een afhaalmaaltijd (pizza/patat) gehaald bij de snackbar. De bakker, ijssalon en snackbar zijn helemaal prima. Het winkeltje is erg simpel/klein, heeft geen uitgebreid aanbod en de prijzen zijn wat hoger dan wat je normaal in de supermarkt ziet. Maar voldoet prima voor een klein boodschapje. Bijvoorbeeld even een fles water halen als dat op is en je morgen pas van plan was naar de grote supermarkt te rijden.

Alles bij elkaar een prima camping om twee weken op te vertoeven als je ook van plan ben om lekker wat uitstapjes te doen in de prachtige natuur van de Jura.

Wat voor eisen heb jij wat betreft je keuze voor een camping?

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

Geen Reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge