Personal

We hebben wat in te halen!

Het is ruim 900 dagen geleden dat ik hier voor het laatst wat online heb gezet. Dat is lang. Er zijn verschillende redenen en oorzaken geweest voor deze afwezigheid. Misschien weid ik daar nog een keer over uit, misschien ook niet. Maar eerst dit:

Milan

Milan is inmiddels alweer 2 jaar en 8 maanden. Kledingmaatje 92. Geen idee hoe lang en hoe zwaar die inmiddels is, want een uitnodiging voor het consultatiebureau hebben we al meer dan een jaar niet gehad. Maar goed, kledingmaatje 92 als indicatie dan maar. Hij ligt nog met regelmaat de laatste uurtjes van de nacht bij zijn mama in bed. Verder: het eet, het drinkt, het poept en het plast (in zijn luier). Het is af en toe een pittig mannetje: kan soms heel snel boos worden en zit nu in de fase dat hij dan zijn tandjes wel eens wil gebruiken of een speelgoedje naar iemand zijn/haar hoofd wilt gooien. Maar meestal gewoon een gezellige lieverd die op straat naar iedereen “Hai!” roept en dan helemaal trots is als iemand gedag terug zegt.

Demi

Demi is inmiddels 6 jaar en 4 maanden en gaat na de zomervakantie naar groep 3. Kledingmaatje 104 (soms 110). Ja, echt waar. Diverse bloedonderzoeken en een groeihormoononderzoek gehad en onderzocht op het Syndroom van Turner. Maar het lijkt er op dat ze zonder verklaarbare reden gewoon een klein meisje is. Maar dat is niet aan haar te merken hoor. Daar waar ze niet bij kan, klimt ze wel naar toe. Ze heeft haar bekkie bij. En zit met losse handen in het puntje van het schommelschip in de Efteling. Is druk bezig met zwemles voor haar A-diploma. Deed afgelopen schooljaar haar eerste musical, maar moest ook leren hoe om te gaan met teleurstellingen (bijvoorbeeld als een vriendinnetje met iets anders wilt spelen dan haar). Daar is ze echt al enorm in gegroeid.

Kevin

Kevin is langzaam aan een wandelend medisch encyclopedie aan het worden. Niet dat hij veel weet op medisch gebied, maar omdat het er op lijkt dat hij steeds meer gaat mankeren. Begon het in het najaar 2019 met longklachten, kreeg corona, heeft long COVID (of noemen we dat tegenwoordig post-COVID-syndroom?), bleek op mysterieuze wijzen opeens 6 cm gekrompen te zijn in 8 maanden tijd en zo zijn er nog wel wat kleine dingen die ik kan opnoemen. Al met al: hij is in de afgelopen 3 jaar minimaal 30 jaar ouder geworden lijkt het wel. En dat doet niet alleen van alles bij hem, maar ook bij mij/ons.

Ik

En dan ben ik daar nog: Wendy. Die er eigenlijk nog niet zo heel lang achter is dat ze eigenlijk een curly girl is. Ik die probeert alle ballen in de lucht te houden, maar stiekem mijn eigen balletje keihard heb laten vallen. En met de andere balletjes heb ik ook steeds meer moeite. Het leven voelt soms een beetje als een eindeloze cirkel van slapen-kinderen-werken-kinderen-slapen. Dat moet anders en ik probeer me er uit te slaan, maar het gaat allemaal niet zo snel. Eén van de dingen die ik weer wil oppakken, is mijn blog. En voilà: hier zijn we dan.

En dat is even heel snel, in een notendop, waar we nu allemaal staan. Was wel een hele korte samenvatting hè? Ik hoor dan ook graag waar jullie bijvoorbeeld meer over willen weten, want dan kan ik daar lekker mee aan de slag. En ondertussen zoek ik zelf ook naar leuke onderwerpen, inspiratie enzovoorts. Want eigenlijk heb ik het schrijven ook gewoon heel erg gemist.

Vorige artikel Volgende artikel

Dit vind je misschien ook wel leuk

2 Reacties

 • Reageer Saskia 22 juli 2023 op 09:45

  Jeej weer een blogje van je, leuk! Hoewel ik je ook volg via IG en dan ook op de hoogte blijft is dit toch wel even leuk te lezen, zo’n persoonlijke update. Vervelend te horen van de klachten van Kevin. Hopelijk gaat het inmiddels wat beter en blijft het wat stabieler. En je kids zijn al groot geworden zeg <3 Gaat zo hard. Ik kijk uit naar je artikeltjes.

 • Reageer Zo simpel is dan geluk 29 juli 2023 op 19:55

  Leuk om weer van je te lezen Wendy!
  Wel vervelend dat Kevin allerlei klachten heeft. 🙁
  Zo simpel is dan geluk heeft onlangs geplaatst..Dingen die ik stom vind #2

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge